Рубрики Новини

Google додає функцію відстеження замовлень у поштову скриньку Gmail

Опубликовал
Катерина Даньшина

Нова функція в Gmail має полегшити миттєвий перегляд замовлень під час перевірки електронної пошти. Google повідомляє, що сервіс запрацює протягом наступних кількох тижнів.

Дата доставлення посилки буде показуватися в елементі списку для будь-якого електронного листа із повідомленням про замовлення – тож для перегляду цієї інформації не потрібно відкривати електронний лист і натискати посилання для відстеження.

Однак все одно в електронних листах буде розміщена картка з докладнішою інформацією.

Курс English For IT: Communication від Enlgish4IT.
Почни легко працювати та спілкуватися з мультикультурними командами та міжнародними клієнтами. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Інформація про курс

Google запевняє, що функція запрацює протягом кількох наступних тижнів  — коли вона стане доступною, користувачі зможуть увімкнути її через сповіщення, яке з’явиться у теці «Вхідні», або в налаштуваннях.

Gmail також зможе повідомити про затримку посилки та показати електронний лист із замовленням у верхній частині скриньки. Ця функція з’явиться пізніше, оскільки в блозі компанії сказано, що вона буде запущена “в найближчі місяці”.

Функція працюватиме із “більшістю основних транспортних перевізників США”, крім, ймовірно, Amazon. Їх електронні листи зі сповіщеннями про доставлення не містять інформації про відстеження та навіть не повідомляють, які продукти було надіслано (можливо, тому, що компанія не хотіла, щоб Google міг відстежувати, що ви в неї купили, і використовувати цю інформацію для реклами).

Представник Google Медісон Велд підтверджує, що формат електронної пошти Amazon дійсно означає, що Gmail не зможе показувати інформацію про відстеження для неї, зазначивши, що ця функція буде доступна “для продавців-учасників” і що “якщо номер відстеження не включено в електронний лист замовлення, то функція відстеження посилок буде недоступною”.

Це не унікально для Google — є історія з іншими програмами доставлення посилок, які намагаються не відставати від Amazon — але це означає, що ви не зможете повністю покладатися на Gmail для відстеження своїх елементів. З усім тим, можливості, які додає Google, повинні стати зручними для людей, яким не обов’язково потрібна потужність спеціального додатка для відстеження посилок.

Республіканський комітет США подає до суду на Gmail через віднесення листів партії до спаму — Google каже, що не використовував таких спам-фільтрів

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...