Рубрики НовиниКрипто

Google дозволить клієнтам оплачувати хмарні послуги криптовалютою за допомогою Coinbase вже у 2023 році

Опубликовал
Катерина Даньшина

Google дозволить клієнтам оплачувати хмарні послуги криптовалютою вже у 2023 році – при цьому компанія покладатиметься на криптобіржу Coinbase. Остання, своєю чергою, зобов’язалася використовувати хмарну інфраструктуру компанії.

Акції Coinbase зросли на 8,4% на торговій сесії у вівторок, хоча за останній рік продемонстрували падіння більш ніж на 70%.

Google Cloud Platform спочатку прийматиме криптовалютні платежі лише від кількох клієнтів у світі Web3, поступово збільшуючи їх кількість. Coinbase Commerce підтримує 10 валют, включаючи Bitcoin, Bitcoin Cash, Dogecoin, Ethereum та Litecoin. Умови угоди не розголошуються, однак, Coinbase отримуватиме свій відсоток від транзакцій, що проходять через неї.

Криптобіржа Coinbase, яка отримує більшу частину свого доходу від роздрібних транзакцій, перенесе свої програми, пов’язані з даними, в хмарні сервіси Google з платформи Amazon Web Service, що лідирує на ринку, на яку покладалася протягом багатьох років.

Онлайн-курс Frontend-разробник.
Курс на якому ти напишеш свій чистий код на JavaScript, попрацюєш із різними видами верстки, а також адаптаціями проектів під будь-які екрани. .
Зарееструватися

Угода, про яку було оголошено на конференції Google Cloud Next, може залучити передові компанії в Google – оскільки основні конкуренти гіганта нині не дозволяють клієнтам платити за цифрові валюти. Хмарний бізнес допомагає диверсифікувати прибуток Alphabet, материнської компанії Google, і тепер на нього припадає 9% прибутку в порівнянні з менш ніж 6% три роки тому.

Google також вивчає можливість використання Coinbase Prime – сервісу, який безпечно зберігає криптовалюти організацій та дозволяє їм здійснювати угоди. Компанія хоче поексперементувати та “подивитися, як вона може брати участь” в управлінні криптовалютними активами. Block (платіжна компанія, раніше відома як Square), Coinbase, MicroStrategy та Tesla входять до числа компаній, які додали цифрові валюти у свої баланси. Однак, це може бути ризикованим рішенням – Coinbase оголосила про знецінення на 377 мільйонів доларів, пов’язане зі зниженням вартості її криптовалютних активів у серпні.

Технології блокчейну стали об’єктом підвищеної уваги хмарного підрозділу Google. Раніше керівник напряму хмарних технологій у компанії Томас Куріан прагнув зростання в основних галузях, таких як ЗМІ або роздрібна торгівля. Цього року Google оголосила про формування команд для розвитку блокчейн-бізнесу та створення інструментів, які сторонні розробники можуть використовувати для запуску блокчейн-додатків.

Coinbase, у свою чергу, налаштована на створення великих партнерських відносин – ще на початку серпня криптобіржа стала партнером Meta. Компанія додала інтеграцію з Coinbase, разом з іншими криптогаманцями, до Instagram. Незважаючи на це, поточний рік не був таким вдалим для співробітників Coinbase. Компанія стала публічною в 2021 році і мала намір найняти 2000 працівників, проте незабаром їй довелося звільнити 1180 людей (близько 18% колективу), пославшись на криптозиму, що наближається.

Джерело: CBNC, The Paypers

Disqus Comments Loading...