Google виділив Україні 700 тис. євро для вивчення основ зі штучного інтелекту

Опубликовал
Володимир Скрипін

У лютому Google випустила відкриті мовні моделі Gemma і заразом запустив спеціальний освітній фонд на 25 млн євро, щоб навчити європейців цього самого штучного інтелекту. А зараз програма стала доступною для України.

Йдеться про програму Google.org AI Opportunity Fund: Europe, яка реалізується у співпраці з Center for Public Impact в рамках ширшої ініціативи AI Opportunity Initiative for Europe. Мета ініціативи — доступний та безпечний ШІ для всіх і кожного, від домогосподарок до сантехніків. У пріоритеті програми найбільш вразливі верстви та прошарки суспільства, яким насамперед загрожує розвиток технологій ШІ. Серед ключових цілей ініціативи — підтримка ШІ-стартапів, зосереджених на суспільно-значущих проблемах, та розширення доступності до безплатних курсів про ШІ, щоб здобути необхідні знання та здібності.

Що фактично пропонує Google в межах ініціативи? А пропонує він субгранти та інтенсивні навчальні програми. Загальний бюджет для України — 700 тис. євро. Його розподілять серед неприбуткових організацій та громадських об’єднань, які відберуть через відкритий конкурс. Переможці отримають спеціальні навчальні програми українською мовою, що охоплюватимуть базові знання зі штучного інтелекту. Також обіцяють всебічну підтримку та консультування.

Онлайн-курс "Тестування API" від robot_dreams.
Навчіться працювати з API на просунутому рівні та проводити навантажувальні тестування, щоб виявляти потенційні проблеми на ранніх етапах розробки.
Програма курсу і реєстрація

Google вже почала приймати заявки на сайті програми за наступною онлайн-формою — триватиме до 28 червня 2024 року. Подаватися можуть всі неприбуткові організації та організації громадянського суспільства або соціальні підприємства, зокрема профспілки та галузеві асоціації, муніципалітети, благодійні організації та професійні об’єднання тощо. Головний критерій — спеціалізація на роботі людьми, що потребують набуття впевненості у використанні інструментів штучного інтелекту у професійній діяльності.

На спеціальній лендінг-сторінці Google.org також можна знайти ЧаПи (відповіді на часті запитання) щодо програми.

Disqus Comments Loading...