Рубрики НовиниWTF

Google Japan представила нову клавіатуру Gboard — із клавішами в один ряд та довжиною 165 сантиметрів

Опубликовал
Катерина Даньшина

До списку оригінальних і в той же час безглуздих продуктів від Google Japan тепер можна додати нову багатофункціональну клавіатуру Gboard Bar – у ній всі клавіші розміщені в одному ряду.

У рекламному відеоролику компанія каже, що такий «простий дизайн» має заощадити місце на робочому столі, а також дозволить працювати в парах та разом вирішувати завдання програмування.

Довжина нової Gboard – 165 сантиметрів. Клавіатура використовує розкладку QWERTY по прямій лінії, тому замість того, щоб використовувати роки м’язової пам’яті для миттєвого натискання правильної клавіші, користувачі можуть просто запам’ятати, якою по порядку розташована літера: G, наприклад 16-а.

Курс Frontend від Mate academy.
Frontend розробник може легко створити сторінки вебсайту чи вебдодаток. Тому після курсу ви станете затребуваним фахівцем у сфері, що розвивається.
Інформація про курс

Компанія стверджує, що Gboard Bar легко чистити, а кішки, що люблять потоптатися по клавіатурі, не зможуть на неї наступати. Також винахід корисний для здоров’я, оскільки дозволяє рукам і ногам природно розтягуватися при наборі тексту.

Крім того, компанія пропонує довгу Gboard використовувати як лінійку, щоб виміряти зріст кожного члена сім’ї, у якості сачка для комах, балансувальної жердини для канатоходців або інструменту, яким можна дістати предмети, що застрягли під меблями.

Google також розглядає версію Gboard Bar з емодзі та ігрову модель зі світлодіодами.

У 2021 році Google Japan представила Gboard Yunomi – клавіатуру, обгорнуту навколо чашки. Таким чином компанія пропонувала уникнути проблем із проливанням напоїв на техніку. Gboard Yunomi складалася з 12 довгих смуг, до яких прикріплюються справжні клавіші, та шестикутна основа, на якій знаходився мікроконтролер ATmega32U4-AU, завдяки якому все це працювало.

Звичайно, обидва винаходи жартівливі, проте компанія пропонує кожному взяти участь у їх створенні. На GitHub Google Japan ділиться інструкціями зі збирання та файлами з відкритим вихідним кодом, щоб іншим було простіше створити клавіатуру для себе або навіть вибрати користувацьку версію з альтернативним макетом.

Джерело: Techspot, Gizmodo

Disqus Comments Loading...