Google скасувала запуск ШІ-чатбота для «‎зумерів» – з інтерактивними цифровими персонажами, які підтримують розмови

Опубликовал
Катерина Даньшина

Google деякий час працювала над мобільним чатботом з ШІ під назвою «Bubble Characters», однак несподівано переглянула свої плани.

Bubble Characters був розроблений спеціально для покоління зумерів (люди, народжені у 1997-2010 роках) та дозволяв обрати інтерактивного персонажа, який зміг би підтримувати розмови з користувачами. Як і інші ШІ-чатботи система базувалась на великій мовній моделі з масивним набором даних, яка дозволяла Bubble Characters розуміти та створювати тексти.

У прикладі, з яким ознайомився сайт CNBC, голос мультяшного персонажа підтримував розмову, ставив додаткові запитання та навіть давав поради щодо стосунків.

Чатбот для зумерів – лише один із низки проєктів на базі ШІ, розроблений на основі LLM Google протягом останніх місяців. У організації Assistant, яка займається програмами для віртуальних помічників, керівники використовували чатбот Bard.

Курс English For Tech course від Enlgish4IT.
Лише 7 тижнів по 20-30 хвилин щоденного навчання допоможуть вам подолати комунікативні бар'єри. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Дійзнайтеся більше

Відповідно до внутрішнього листування Google, деяких спеціалістів з команди  Bubble Characters попросили призупинити роботу над програмою для зумерів, а натомість зосередитись на Bard перед його запуском.

Тим часом на тлі широко інтересу до штучного інтелекту, все більше дослідників залишають Google і створюють власні стартапи, залучаючи інвестиції. Наприклад, Character.AI – компанія, що створює ШІ-чатбота під керівництвом колишніх дослідників Google Ноама Шазіра та Даніеля Де Фрейтаса, у лютому залучила $150 мільйонів доларів від Andreessen Horowitz.

Disqus Comments Loading...