Рубрики НовиниСофт

Google сповіщатиме, коли ваш номер чи адреса з’являться у результатах пошуку

Опубликовал
Катерина Даньшина

Google запускає нову функцію сповіщень про появу вашої особистої контактної інформації в інтернеті – номера телефону, адреси чи електронної пошти.

Раніше контактну інформацію доводилось вводити в ручну на інформаційній панелі «‎результати про вас», а далі вже Google відображав сайти зі збігами та пропонував відправити запит на видалення. Нині – доступна функція push-сповіщень, яка повідомлятиме вас, як тільки ваша контактна інформація з’явиться в інтернеті.

Запити на видалення можна відстежити у центрі Google, де відображаються незавершені, схвалені, відхилені та скасовані запити.

Курс UX/UI дизайнер сайтів і застосунків з Alice K.
Курс від практикуючої UI/UX дизайнерки, після якого ви знатимете все про UI/UX дизайн .
Реєстрація на курс

Важливо зауважити, що видалення інформації з пошуку Google не означає, що її повністю стерто з інтернету – люди все ще її побачать при переході на вебсторінку. Google також має певні обмеження щодо типів результатів пошуку, які може та не може видаляти, і не вживатиме заходів щодо результатів від урядів чи навчальних закладів.

У будь-якому випадку оновлення значно пришвидшує процес пошуку та видалення вашої особистої інформації з Google, що особливо важливо, якщо ви стали жертвою доксінгу. На жаль, функція поки доступна лише в США англійською мовою, але Google працює над тим, щоб «незабаром» зробити її доступною в інших країнах.

З цього місяця Google за замовчуванням буде блюрити відверті зображення у результатах пошуку – вимкнути опцію можна у налаштуваннях. Також полегшено доступ до батьківського контролю з Пошуку  – просто введіть запит, як-от «батьківський контроль Google» або «Google Family Link», і ви побачите інформаційне поле, у якому пояснюється, як налаштувати параметри.

Disqus Comments Loading...