Рубрики НовиниСофт

Google випустив віджети для екрану блокування iOS 16 — легкий пошук кафе, ресторанів, заправок та інші корисні функції

Опубликовал
Андрей Русанов

Google анонсував віджети для нових екранів блокування iOS 16 минулого місяця, коли ОС вийшла з бета-версії та стала загальнодоступною. Віджети вже готові та представлені офіційно. Еллісон Джонсон із сайту The Verge особливо сподобався віджет пошуку найближчих кафе на Google Maps – користувачі iOS нарешті зможуть перестати шукати зручне втілення цієї функції.

Наведемо короткий список віджетів Google та найбільш цікавих можливостей, що вони пропонують (обов’язково завантажте останнє оновлення програми для кожного, щоб побачити параметри віджета):

  • Пошук Google – пошук, голосовий пошук та ярлики Google Objective;
  • Google Chrome – пошук у режимі інкогніто, гра з динозаврами (!);
  • Google Диск – доступ до файлів, пошук та запропоновані файли;
  • Карти Google – час найчастіших подорожей, ярлики пошуку;
  • Gmail – нові та непрочитані повідомлення (варіанти віджета 1×1 або 2×1);
  • Новини Google – стрічка новин.

Ось як описала свій особистий досвід з пошуком чашки кави Еллісон Джонсон, говорячи про зручність відповідного віджету:

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

«Все це красиво, корисно, мило і таке інше, але послухайте: кава. Ви можете налаштувати пошук Google Maps, щоб показати вам довколишні кафе, що дуже важливо для мене. Будь-хто, хто страждав від ділових поїздок зі мною, знає, наскільки важлива моя чашка кави о 15:00. Це другий за важливістю прийом після моєї кави о 10 ранку. Тепер я можу знайти найближчу кав’ярню, не виконуючи важких кроків з відкриття програми та введення «КАВИ» у рядок пошуку. Коли ви знаходитесь в незнайомому районі і наближаються три години дня, кожна секунда дорогоцінна».

Щоб скористатися віджетом, просто завантажте останнє оновлення програми Google Maps і запустіть програму один раз, перш ніж додавати новий віджет. Після цього ви знайдете нові віджети Google Maps, доступні для налаштування екрана блокування — торкніться поля «Пошук», щоб додати його на свій екран. Опинившись там, двічі торкніться піктограми (залишаючись у режимі налаштування), щоб вибрати ярлик. Ви можете вибрати один з варіантів, таких як заправка, ресторани, парки та заряджання електромобіля.

Disqus Comments Loading...