Рубрики Новини

Google заборонить рекламу на сайтах та каналах YouTube, які виправдовують чи заперечують війну в Україні

Опубликовал
Максим Григор'єв

Корпорація Alphabet, яка володіє Google, не розміщуватиме рекламу поруч із контентом, що підбурює насильство і заперечує війну в Україні.

«Ми вживаємо додаткових кроків для уточнення, а в деяких випадках і розширення наших рекомендацій щодо монетизації, пов’язаних із війною в Україні».

Представник Google Майкл Асіман

В електронному листі видавцям Google повідомив, що реклама не буде розміщуватися поруч, наприклад, з «твердженнями, які передбачають, що жертви несуть відповідальність за свою трагедію, або аналогічні випадки звинувачення жертв, такі як заяви, що Україна вчиняє геноцид або навмисно нападає на своїх громадян».

Російські наглядові органи вже заблокували агрегатор новин Google News, звинувативши його у «фейках про військову операцію в Україні».

Онлайн-курс "Комунікаційний менеджер" від Skvot.
Ви отримаєте скіли комунікації, сформуєте CV та розробите власну one page strategy. Для своєї карʼєри та успішного масштабування бренду.
Програма курсу і реєстрація

Великі західні рекламні та соцмережі також запровадили нові обмеження щодо контенту та платежів у зв’язку з війною, включаючи блокування російських державних ЗМІ у Європейському союзі.

Раніше цього місяця Google заявив, що припинив продаж усієї онлайн-реклами в країні-агресорі.

Джерело: Reuters

Disqus Comments Loading...