ОНОВЛЕНО: «Гравці вас не бомблять»: G5 Entertainment повертається на російський ринок

Опубликовал
Вадим Карпусь

Ігрова студія G5 Entertainment AB, яка довго обіцяла вийти з російсько ринку (проте відмовлялась закривати офіси у рф), тепер оперативно повертається в росію. Про це повідомив генеральний директор компанії Влад Суглобов у корпоративному листі до співробітників.

«Півтора року тому ми відключили апдейти та завантаження наших ігор у рф. Реальність така, що ринок рф у доларовому еквіваленті відтоді виріс. За нашими оцінками, з нього пішло приблизно 18% компаній, що працюють на Заході. Решта зайняла їхню частку. У поточній ситуації відсутності зростання наших ігор та великих нових хітів, на тлі слабкої динаміки ринку ігор загалом, ми не можемо ігнорувати ринки збуту. Ми позначили свою позицію, ми були відсутні на ринку протягом тривалого часу, але з огляду на реалії я вирішив повернути наші власні ігри на ринок рф для того, щоб отримати додатковий дохід, який допоможе нам стабілізувати ситуацію в компанії», — написав Суглобов.

ОНОВЛЕНО: Ситуацію з повернення G5 Entertainment на російський ринок прокоментував один з її партнерів ─ AB Games.

«Компанія AB Games, творець і власник авторських прав на гру Hidden City, не оперує і не отримує доходи з ринків росії та білорусі. Видавцем гри Hidden City є G5 Entertainment. З травня 2022 Hidden City була видалена з російських і білоруських сторів, за домовленістю з видавцем гри.

Компанія AB Games є на 100% незалежною і не поділяє позицію компанії G5 Entertainment щодо повернення на ринки росії та білорусі для гри Hidden City. Гра Hidden City залишається зараз і в майбутньому недоступна для ринків росії та білорусі.

«Ми, українці, автори гри Hidden City, в яку грають мільйони гравців у всьому світу. Ми вигадали, розробили та багато років розвиваємо гру.

Наша позиція проста і зрозуміла – ми не працюємо, не заробляємо та не хочемо мати жодних справ із країною агресором, яка веде війну проти України та щодня вбиває українців.

Це принципова позиція мене як власника компанії та кожного в AB Games.

Так було з першого дня війни та залишиться назавжди», – заявив засновник AB Games Антон Большаков.

Онлайн-курс "Створення електронної музики" від Skvot.
Практичний курс про те, як знайти власний стиль та написати й зарелізити свій перший трек.
Програма курсу і реєстрація

Згодом співробітники компанії G5 Entertainment злили в мережу скріншоти спілкування в робочому чаті з Владом Суглобовим. Їх опублікував ресурс DOU. Один зі співробітників поставив керівництву кілька питань стосовно повернення на російський ринок.

Суглобов пояснює, що компанія має намір не платити податки до російського бюджету, а виводитиме гроші з росії до Швеції. Водночас бойкоти не впливають на здатність росії вести війну, а російський ігровий ринок ділять між собою інші компанії.

Зазначимо, G5 Entertainment має команду в Україні, яка налічує понад 350 співробітників. Один з них, ймовірно, мешканець Харкова, заперечив Суглобову та нагадав про податки, які сплачуються в російський бюджет із зарплат російським працівникам та з внутрішньоігрових продажів, а потім гроші з цих податків напряму йдуть на війну ─ «на ракети, які нас вбивають». Він нагадав, що в Харкові щоночі відбувають обстріли балістичними ракетами, а час на реакцію становить лише 20 секунд.

«Гравці вас не бомблять», ─ написав Суглобов в одній з відповідей.

Додатково Суглобову нагадали про репутаційні ризики та ймовірність отримати відмову в ряді країн. Однак аргументи працівників не справили враження на керівництво, й Суглобов продовжував захищати ідею повернення на російський ринок та наводив приклади захоплення російського ринку китайськими компаніями. Іншими словами, санкції бойкоти не працюють.

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Вадим Карпусь
Теги G5 Entertainment