Рубрики НовиниСофт

Хакерський чатбот WormGPT «заточений» на розробку шкідливого ПЗ та шахрайство

Опубликовал
Андрей Русанов

WormGPT, чатбот на основі мовної моделі GPT-J, навчений та розроблений з метою писати шкідливий код та допомагати у його розгортанні. Бот знижує поріг входження в «чорну» справу: він дозволяє створювати шкідливе програмне забезпечення, вимагаючи менших витрат та знань, ніж раніше.

Інструмент був протестований службою кібербезпеки SlashNext. Компанія попереджає, що зловмисники тепер створюють власні модулі, схожі на ChatGPT, але зручніші для використання з метою шкідництва. Послуга WormGPT на чорному ринку коштує €60 на місяць або €550 на рік. Ось що пише розробник WormGPT:

«Цей проєкт спрямований на надання альтернативи ChatGPT, яка дозволить вам здійснювати всілякі незаконні дії та легко продавати їх в інтернеті в майбутньому, дозволяючи будь-кому отримати доступ до шкідливої ​​діяльності навіть не виходячи з дому».

WormGPT працює як незахищена версія ChatGPT, яка не намагається активно блокувати діалог за найменшого ризику. WormGPT може створювати шкідливе ПЗ, написане на Python, і дає поради щодо його розгортання та інших шахрайських дій.

Онлайн-курс "Business English" від Laba.
Вивчіть базу граматики, лексики та вокабуляру.Використовуйте англійську в спонтанній розмові з колегами та клієнтами.Прокачайте її до впевненого В1 — для розвитку кар’єри в бізнесі.
Приєднатись до курсу

Виконуючи завдання SlashNext створити електронний лист, який змушує жертву сплатити шахрайський рахунок, WormGPT написав текст, який був справді переконливим та хитрим, демонструючи потенціал витонченого фішингу.

Теоретично WormGPT також може бути приманкою для охочих нашкодити іншим, ідентифікувати замовника та залишати мітки у коді. Не факт, що це дійсно відбувається з WormGPT, але це можливо. Також важливо, що хоча подібні боти, ймовірно, не мають того фінансування, що і ChatGPT, шляхом вузької спеціалізації навчання та відсутності необхідності дотримуватися обмежень та законів вони можуть бути ефективними.

Джерело: Tom’s Hardware

Disqus Comments Loading...