Хакери отримали доступ до даних мільйонів клієнтів 23andMe — через функцію, яка допомагає відшукати родичів

Опубликовал
Катерина Даньшина

Функція DNA Relatives зіставляє дані клієнтів з даними інших користувачів, аби відшукати генетичні збіги.

Згідно з даними внутрішнього розслідування, хакери початково зламали близько 0,1% акаунтів (або 14 тис. із загалом 14 млн), однак завдяки функції DNA Relatives змогли проникнути й в інші облікові записи — близько 5,5 млн. Додатково 1,4 млн акаунти постраждали через те, що хакери скористалися інформацією профілю Family Tree.

У профілях DNA Relatives містяться конфіденційні дані, як-от імена, прізвища, та місцезнаходження, інформація про ДНК-збіги, потенційні зв’язки та звіти про походження. Натомість профілі Family Tree розкривають інформацію про імена, стосунки, рік народження та місцезнаходження.

Після першого повідомлення про витік у жовтні та проведення початкового розслідування 23andMe заявила, що «витоку результатів генетичного тестування не було».

Онлайн-курс Recruiter від Mate academy.
Обирайте курс Recruiter та ставайте високооплачуваним спеціалістом! Навчання відбувається онлайн та ідеально підходить для новачків!
Отримати знижку на курс

Для атаки хакери використали логіни та паролі для входу, що дублювались із раніше зламаних сайтів, а згодом оприлюднили отриману інформацію в даркнеті. Дані окремих жертв намагались продати за $1-10. Водночас до оприлюднення новини про злам 23andMe, на іншому хакерському форумі пропонували більшу кількість даних компанії — близько 300 терабайтів продавали за $50 млн.

23andMe радила постраждалим змінити свої паролі, а пізніше запровадила обов’язкову двофакторну автентифікацію. Згодом, компанія додала, що «‎атаку хакерів вдалось стримати» і, що вона «‎працює над видаленням опублікованої інформації».

Джерело: TechCrunch, Engadget

Disqus Comments Loading...