Рубрики НовиниWTF

“Хотів би я мати дракона”: Джордж Мартін, автор “Гри престолів”, задумався про підпал кремля

Опубликовал
Катерина Даньшина

Напередодні виходу фінальної серії першого сезону “Дому дракона” (приквела “Гри престолів”) – письменник Джордж Мартін дав розгорнуте інтерв’ю, в якому серед іншого зачепив тему ядерної війни.

Джордж Р. Р. Мартін – автор серії книг “Пісня льоду й полум’я” – минулого четверга побував у гостях у Стівена Кольбера в “Пізньому шоу”/The Late Show. Під час 10-хвилинного інтерв’ю співрозмовники, зокрема, обговорили нинішній, далекий від утопічного, стан світу та порушили тему ядерної війни.

“Раптово ядерна війна знову здається все більш і більш реальною. Він там. У нас може бути ядерна війна”, – сказав Мартін, ймовірно, маючи на увазі путіна.

А далі запропонував своє розв’язання проблеми, чим спричинив овації глядачів:

Онлайн-курс "Project Manager" від Laba.
Станьте проджектом, що вміє передбачати ризики наперед і доводити проєкт до результату, який хочуть замовники. Поділиться досвідом Павло Харіков, former Head of PMO в Kyivstar.
Програма курсу і реєстрація

“Що ми робитимемо, якщо путін дійсно застосує ядерні бомби? Хотів би я мати дракона, щоб полетіти в кремль!”.

Порівнюючи наукову фантастику та реальний світ, Мартін додав, що у книгах завжди знайдуться “хороші люди, які зберуться разом і заново винайдуть цивілізацію”.

Під час бесіди Мартін також повідомив, що “Вітри зими” – шоста та передостання частина саги “Пісня льоду й полум’я”, яку зараз створює письменник, –  готова на 75%.

“Я роблю успіхи у “Вітрах зими”. Думаю, що це буде дуже велика книга”, – додав автор, повідомивши, що твір, ймовірно, буде довшим, ніж будь-яка інша книга серії.

У понеділок стало відомо, що серіал “Дім дракона” зібрав 9,3 мільйона глядачів після виходу в ефір фінального епізоду в неділю, 23 жовтня. До цієї кількості входять користувачі, які дивилися епізод під час усіх чотирьох трансляцій на кабельному каналі HBO, та глядачі нічних трансляцій HBO Max. Таким чином, 10-й епізод під назвою «Чорна королева»/ The Black Queen став фіналом серіалів HBO, що найбільш переглядається, з того часу, як остання серія восьмого сезону «Гри престолів» зібрала 19,8 мільйона глядачів у 2019 році.

Джордж Мартін хотів, щоб «Гра престолів» отримала щонайменше 10 сезонів, а ще краще – 12 чи 13

  • Джордж Р. Р. Мартін — американський письменник-фантаст, сценарист, продюсер і редактор, лауреат багатьох літературних премій.
  • У 1970 — 1980-ті роки здобув популярність завдяки оповіданням і повістям у жанрі наукової фантастики, літератури жахів і фентезі, проте найбільшу славу йому приніс фентезійний цикл "Пісня льоду й полум'я", що виходить з 1996 року.
  • Книги, пізніше екранізовані HBO, дали підстави літературним критикам називати Мартіна "американським Толкіном".
Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Катерина Даньшина