Рубрики НовиниІгри

Ігрова революція на Mac: Apple оновила Game Porting Tool, ютубери спробували грати на MacBook Pro 2021 року

Опубликовал
Андрей Русанов

Невелика кількість ігор – найслабше місце платформи macOS. Причина проста: розробка спеціально для відносно вузької платформи непропорційна до витрат. На WWDC 2023 Apple представила інструмент Game Porting Tool для перенесення ігор Windows на macOS 14 Sonoma, а зараз пропонує його оновлення із суттєвими поліпшеннями.

Game Porting Tool заснований на Wine, популярному емуляторі середовища Windows на Linux. Версія Apple отримала безліч покращень – наприклад, можливість перекладати DirectX 12 у середовище Metal 3 у реальному часі. Хоча інструмент призначений для розробників, спробувати запускати ігри Windows на Mac може будь-хто, хто знає, як використовувати Terminal.

Оновлення Game Porting Toolkit beta 1.0.2 значно підвищує продуктивність ігор. Ютубер Ендрю Цай свідчить, що у новій версії частота кадрів у Elden Ring збільшилася з 26 до 32 FPS на процесорі M1 Max. При запуску Cyberpunk на M2 Ultra середня частота кадрів за секунду збільшилася з 8 до 18. Cyberpunk 2077 на тій самій системі демонструє 40 FPS. Раніше несумісні ігри Horizon Zero Dawn та Resident Evil 2 тепер працюють нормально.

Курс Job Interview Crash Course від Enlgish4IT.
Отримайте 6 шаблонів відповідей на співбесіді, які ви зможете використовувати для структурування своїх відповідей. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Приєднатися

Digital Foundry оцінили досвід гри на Mac як чудовий. Олівер Маккензі спробував запустити рімейк Dead Space 2023 року. Macbook через Bluetooth без проблем розпізнав контролер Xbox. Сама гра відтворювалася без будь-яких явних артефактів у роздільній здатності 1440p з FSR2. Також були випробувані Gotham Knights, Hogwarts Legacy, Cyberpunk 2077 та Psychonauts 2. У тій самій роздільній здатності та із середніми налаштуваннями графіки гри демонстрували 30-60 FPS.

Також у новій версії інструменту додали підтримку 32-бітного програмного забезпечення, але його продуктивність поки що досить низька. У бети Game Porting Tool поки є деякі проблеми сумісності з процесорами Apple M1 Ultra та M2 Ultra – одні й ті ж ігри працюють краще на менш потужних чіпах. Можливо, інструмент обмежено підтримує технологію UltraFusion, що поєднує два процесори в один.

Зараз Game Porting Tool погано підтримує DirectX 12 (ігри вилітають або дуже низька продуктивність), також немає підтримки трасування променів. Але загалом у більшість тайтлів можна грати. Деякі помилки зникнуть з виходом фінальної версії, та й Apple продовжить роботу над підвищенням продуктивності.

 

Джерело: 9TO5Mac, Eurogamer

Disqus Comments Loading...