Рубрики НовиниСофт

Ігри серії GTA розійшлися накладом 385 млн копій (з них 170 млн припадає на GTA 5), а Red Dead Redemption – 70 млн

Опубликовал
Вадим Карпусь

Видавець Take-Two Interactive розповів про досягнення чергової важливої ​​віхи для своїх проєктів. Так, гра Grand Theft Auto V розійшлася накладом 170 млн копій, а Red Dead Redemption 2 продано більш ніж 46 млн копій.

Також компанія розкрила відомості про продаж ігор у рамках обох цих серій. Так, у рамках франшизи Grand Theft Auto було продано понад 385 млн копій. І майже половина з них (44,2%) припадає на Grand Theft Auto V. Ігри франшизи Red Dead Redemption подолали рубіж 70 млн проданих копій.

Разом з тим можна помітити тенденцію до уповільнення продажів. Так, у попередньому фінансовому звіті для GTA 5 фігурував показник «майже 170 млн», а зараз – «понад 170 млн» копій. У попередньому кварталі було продано близько 5 млн копій гри. У розмові з GamesIndustry.biz виконавчий віцепрезидент Take-Two з фінансів Ханна Сейдж зазначила, що компанія оновлює інформацію про продаж GTA 5 тільки з кроком у 5 млн. Продаж ігор серії Red Dead Redemption за минулий квартал склали 2 млн копій.

За підсумками другого кварталу фіскального 2023 року чисті замовлення Take-Two Interactive зросли на 53% (порівняно з аналогічним періодом минулого року) до $1,5 млрд. Компанія отримала чистий дохід у сумі $1,4 млрд. При цьому валовий прибуток склав $679, 6 млн, а операційні витрати – $932,1 млн. Після виплати відсотків та обліку коригування вартості збиток становив $301,1 млн.

Онлайн-курс UI/UX designer від Mate academy.
Навчайтесь на онлайн-курс повного дня UI/UX designer та легко заходьте в IT! Допомагаємо з працевлаштуванням!
Отримати знижку на курс

Водночас Take-Two Interactive погіршила свій прогноз на фінансовий рік. Після першого кварталу фіскального 2023 року компанія очікувала отримати чистий дохід від $5,73 млрд до $5,83 млрд та чистий збиток від $398 млн до $438 млн. Тепер, після завершення другого кварталу фіскального року, прогноз річних показників скориговано: чистий дохід від $5,41 млрд до $5,51 млрд, чисті збитки від $631 млн до $674 млн. Це пов’язано з ослабленням світової економіки та скороченням витрат на мобільні розваги. Хоча ще у серпні компанія з оптимізмом дивилася на майбутнє свого мобільного бізнесу після того, як придбала розробника Zynga.

Джерело: ign

Disqus Comments Loading...