Рубрики НовиниСофт

Ілон Маск каже, що Twitter можна розглядати як колективний кібернетичний надрозум — раніше мільярдер пропонував поєднати людей з машинами

Опубликовал
Володимир Скрипін

Ілон Маск, який віднедавна володіє соцмережею Twitter, здається, поки сам остаточно не визначився, що далі робити з новою “іграшкою”. Якщо раніше Маск називав Twitter “цифровим  майданчиком для обговорення тем, які є життєво важливими для майбутнього людства”, то тепер він розглядає соцмережу як “колективний кібернетичний надрозум”. Своїми міркуваннями ексцентричний мільярдер поділився у кількох сьогоднішніх твітах.

“Оскільки Twitter складається з мільярдів двонапрямних взаємодій на день, його можна розглядати як колективний кібернетичний надрозум.

… з великим простором для вдосконалення”

Курс QA від Mate academy.
Найпростіший шлях розпочати кар'єру в ІТ та ще й з гарантованим працевлаштуванням.
Інформація про курс

В одному з наступних твітів Маск продовжив розвивати свою глибоку думку та лаконічно підсумував, що “нейрон не усвідомлює, що він нейрон”.

На перший погляд, ці твіти виглядають досить абстрактними та беззмістовними. Проте варто пригадати, що в Ілона Маска, окрім Tesla та SpaceX, є ще кілька помітних компаній, зокрема й нейротехнологічний стартап Neuralink, що розробляє інвазивні інтерфейси мозок-комп’ютер. На 30 листопада запланована наступна велика презентація Neuralink, присвячена новим досягненням — вже минуло більше як рік відтоді, як нам показували мавпу з імплантованим чіпом, що грає на ПК в пінг-понг силою думки. Також минулого року Neuralink залишив співзасновник та президент Макс Ходак, а колишні співробітники скаржилися на тиск з боку Ілона Маска, який начебто вимагав неможливого. До речі, сам Маск ще у грудні 2021 року казав про високу ймовірність початку клінічних випробувань мозкового імплантату Neuralink на людях у 2022 році, а на початку цього року компанія шукала людину, яка керуватиме цими випробуваннями.

І тут мимоволі згадується, як в одному зі старих інтерв’ю Маск розповідав про необхідність об’єднання «біологічного та цифрового інтелектів» як наступного логічного етапу розвитку людства.

Disqus Comments Loading...