Рубрики НовиниWTF

Маск відновив акаунт Каньє Веста після ребрендингу Twitter – раніше репера заблокували за антисемітські коментарі

Опубликовал
Катерина Даньшина

Обліковий запис репера в Twitter раніше заблокували через антисемітські коментарі, в той самий час Вест (нині відомий як Ye) втратив багато бізнес-угод, включно з партнерством з Adidas та Balenciaga.

Як повідомляє The Wall Street Journal, репер не зможе монетизувати свій акаунт із майже 32 мільйонами прихильників – жодна реклама там не з’являтиметься. 

Twitter ще до Маска мав проблеми з модерацією, а після поглинання у жовтні мільярдер, який називав себе «абсолютистом свободи слова» заявив, що соцмережа «дуже неохоче видалятиме дані» і «буде обережнішою із постійними заборонами». Водночас тоді, як Вест опублікував на сайті свастику, схожу на зірку Давида, Ілон все-таки його заблокував.

«Я робив усе можливе. Попри це, він знову порушив наше правило проти підбурювання до насильства», – написав тоді власник Twitter.

У квітні в соцмережі запустили нову стратегію контролю за контентом, яка зосереджувалась на обмеженні охоплень, а не на блокуванні, що зокрема й передбачає вчасне блокування реклами поруч із «‎суперечливим» контентом. Раніше цього місяця, Twitter повідомив, що такі твіти «отримують на 81% менше охоплення або показів», ніж звичайні.

Онлайн курс з промт інжинірингу та ефективної роботи з ШІ від Powercode academy.
Курс-інтенсив для отримання навичок роботи з ChatGPT та іншими інструментами ШІ для професійних та особистих задач, котрі допоможуть як новачку, так і професіоналу.
Записатися на курс

Політика соцмережі забороняє підбурювати та прославляти насильство, бажати зла чи погрожувати іншим людям. Однак передбачені деякі винятки для «фігур мови, сатири чи випадків, коли контекст виражає точку зору, а не спонукає до насильства чи шкоди».

Незрозуміло, чи Вест власноруч подав апеляцію, чи це особиста ініціатива Маска. Жодних коментарів щодо відновлення акаунту ні Ілон, ні Ye поки не надали.

Торік мільярдер відновив у Twitter акаунт Трампа, хоча той досі нічого там не публікував. 

Disqus Comments Loading...