Ілон Маск заборонить пристрої Apple у своїх компаніях, якщо там буде щось від OpenAI на рівні ОС — «Вони продають вас за безцінь»

Опубликовал
Андрій Русанов

Ілон Маск заявив, що заборонить пристрої Apple у своїх компаніях, якщо виробник iPhone інтегрує продукти OpenAI на рівні операційної системи. Про це мільярдер написав у серії постів на X.

«Якщо Apple інтегрує OpenAI на рівні ОС, то пристрої Apple будуть заборонені в моїх компаніях. Це неприпустиме порушення безпеки».

«А відвідувачі повинні будуть перевірити свої пристрої Apple на вході, де вони будуть зберігатися в клітці Фарадея».

Курс Frontend розробки від Mate academy.
Front-end розробник одна з найзатребуваніших професій на IT ринку. У Mate academy ми навчимо вас розробляти візуально привабливі та зручні інтерфейси. Після курсу ви зможете створювати вебсайти і застосунки, що вразять і користувачів, і роботодавців.
Дізнатися більше про курс

«Це просто абсурд, що Apple недостатньо розумна, щоб створити свій власний ШІ, але якимось чином здатна гарантувати, що OpenAI захистить вашу безпеку та конфіденційність!»

«Apple не має жодного уявлення про те, що насправді відбувається, коли вони передають ваші дані OpenAI. Вони продають вас за безцінь».

Раніше Apple оголосила про низку функцій штучного інтелекту у своїх програмах, а також про партнерство з OpenAI для впровадження ChatGPT на пристроях. Apple заявила, що створила штучний інтелект з конфіденційністю «в основі» і використовуватиме комбінацію обробки на пристрої та хмарних обчислень для забезпечення цих функцій.

На початку березня Ілон Маск подав до суду на OpenAI, співзасновником якої він був у 2015 році, заявивши, що компанія відмовилася від початкової місії стартапу — розробляти штучний інтелект на благо людства, а не заради прибутку. Він також заснував власну компанію xAI, щоб кинути виклик OpenAI та створити альтернативу ChatGPT. Під час останнього раунду фінансування xAI була оцінена у $24 млрд та залучила $6 млрд інвестицій.

Disqus Comments Loading...