Ingenuity виконав рекордний політ на Марсі та зняв його на відео — він подолав 704 метри зі швидкістю 5,5 метри за секунду

Опубликовал
Тетяна Нечет

19 квітня 2021 року Ingenuity став першим літальним апаратом, який здійснив політ в іншому світі. Розроблений для виконання до п’яти експериментальних випробувальних польотів протягом 30 марсіанських днів (солей) або близько 31 земного дня, гвинтокрилий дрон пролетів понад 6,9 км під час 28 вильотів.

А у квітні Ingenuity здійснив новий рекордний, загалом 25-й, політ. Нещодавно NASA виклало відео, зняте чорно-білою навігаційною камерою марсольоту. 8 квітня марсіанський дрон подолав 704 метри зі швидкістю 5,5 метра за секунду. Це був найдовший і найшвидший політ гвинтокрила на сьогодні.

Нині Ingenuity готується до свого 29-го польоту.

Перший кадр починається приблизно за секунду польоту. Досягши висоти 10 метрів, вертоліт попрямував на південний захід, розігнавшись до максимальної швидкості за 3 секунди. Вертоліт спочатку пролетів над групою піщаних брижів, а потім, приблизно на середині відео, над кількома кам’янистими локаціями. Відео 161,3-секундного польоту було прискорено приблизно 5 разів.

Онлайн-курс "Excel та Power BI для аналізу даних" від robot_dreams.
Навчіться самостійно аналізувати й візуалізувати дані, знаходити зв’язки, розуміти кожен аспект отриманої інформації та перетворювати її на ефективні рішення.
Детальніше про курс

Навігаційна камера запрограмована на відключення щоразу, коли гвинтокрилий апарат знаходиться в межах 1 метра від поверхні. Це допомагає гарантувати, що будь-який пил, піднятий під час зльоту та посадки, не заважатиме навігаційній системі слідкувати за місцевістю.

Нещодавно диспетчери місії втратили зв’язок з Ingenuity після того, як він перейшов у стан зниженого енергоспоживання. Тепер вертоліт знову виходить на зв’язок і отримує достатньо енергії від своєї сонячної батареї для зарядки шести літій-іонних батарей.

Disqus Comments Loading...