Рубрики НовиниСофт

Intel впровадила «модуль стеження» у драйвер відеокарт

Опубликовал
Андрей Русанов

Останній драйвер відеокарт Intel включає модуль телеметрії Compute Improvement Program, який автоматично вибирається під час встановлення. Він передає Intel досить багато різних даних про систему.

Compute Improvement Program передає інформацію про категорії відвідуваних користувачів вебсайтів (не включаючи конкретні URL), про характеристики та сценарії використання комп’ютера, регіон та виробників пристроїв, у тому числі тих, що знаходяться поблизу, наприклад Smart TV. Під час інсталяції драйвера користувачі можуть скасувати встановлення модуля відстеження.

Драйвери AMD також включають модуль телеметрії, що легко відключається під час інсталяції. У випадку NVIDIA для відключення стеження потрібно використовувати сторонні програми, такі як NVCleanstall від сайту TechPowerUP. Крім телеметрії програма допоможе вимкнути зайві функції драйвера.

Онлайн-курс "Управління ІТ-командами" від Laba.
Прокачайте свої soft- і hard-скіли в управлінні кількома IT-командами, отримайте практичні стратегії та інструменти ефективного team-ліда.
Програма курсу і реєстрація

Драйвери відеокарт давно вже перестали бути просто ПЗ для коректної роботи обладнання. Вони перетворилися на центри управління з безліччю функцій та налаштувань. Щоб ефективно конкурувати, компанії намагаються збирати інформацію про користувачів.

Джерела: VideoCardz, TechPowerUP

Disqus Comments Loading...