iPhone 15 перегріваються через «конструктивні компроміси», — Куо

Опубликовал
Юрій Орос

iPhone 15 перегріваються, схоже всі моделі лінійки. Вимірювання, зроблені інфрачервоною камерою, показують температуру до 46,7 градуса Цельсія на корпусі. Відомий аналітик техноіндустрії Мін-Чи Куо пояснює ці проблеми «конструктивними компромісами».

Проблема розповсюджена й не має чіткого сценарію, деякі користувачі скаржаться, що їх iPhone 15 або iPhone 15 Pro «палають» під час дротового заряджання, інші — за звичайного використання, навіть без складних завдань, передає 9to5Mac (1, 2).

Деяке притирання нового апаратного забезпечення та софту допустиме, iPhone традиційно гріється та занадто швидко використовує заряд акумулятора за перші 24 години після розпакування, але це поки занадто.

Курс Quality Assurance (QA) від Mate academy.
Курс QA — ідеальний для новачка. Від основ тестування до складних стратегій — опануйте всі технології, щоб жодна помилка не змогла вас оминути. Ми впевнені в якості нашого курсу, тому гарантуємо вам працевлаштування після його завершення.
Зареєструватись на курс

На думку Куо, причиною є не новий чип A17 в iPhone 15 Pro (бо в «звичайному» iPhone 15 його немає), а в компромісах у системі охолодження. 3-нм техпроцес TSMC тут ні до чого. Зокрема для зменшення маси була зменшена площа для розсіювання тепла. Проте, за версією аналітика — Apple вирішить це через оновлення програмного забезпечення, проте може бути варіант, в якому Apple доведеться знизити продуктивність процесора.

Disqus Comments Loading...