iPhone 15 продається в Китаї гірше, ніж попередник, і поступається Huawei Mate 60 ─ Counterpoint

Опубликовал
Вадим Карпусь

Після публікації даних про рекордні попередні замовлення Apple зіткнулася з повільнішими, ніж очікувалося, продажами смартфонів серії iPhone 15 в Китаї. Про це свідчить звіт Counterpoint.

Зазначається, що за перші 17 днів після виходу на ринок продажі iPhone 15 у Китаї виявилися на 4,5% нижчими порівняно з показниками iPhone 14 за той же період. Аналітики Jefferies Group очікують ще різкіше падіння продажів, що виражається двозначними числами.

Продаж iPhone 15 в Китаї виявився навіть нижчим, ніж у нещодавно випущеної серії смартфонів Huawei Mate 60. Аналітики Jefferies вважають, що Huawei реально може обійти Apple у 2024 році.

Запуск серії iPhone 15 ускладнився проблемами з перегрівом, які, ймовірно, вплинули на зниження попиту в Китаї. Причому попит на смартфони був досить низьким із самого початку. Передбачається, що серія iPhone 15 може продемонструвати найслабкіші продажі в Китаї з часів покоління iPhone Xs 2018 року. Тоді місцеві бренди, такі як Oppo та Vivo, почали активно залучати азійських споживачів.

Онлайн-курс Frontend-разробник від Powercode academy.
Курс на якому ти напишеш свій чистий код на JavaScript, попрацюєш із різними видами верстки, а також адаптаціями проектів під будь-які екрани. .
Зарееструватися

Counterpoint називає погані економічні умови в Китаї як основну причину спаду продажів на цьому ринку. Зазначається, що у США продажі iPhone 15 за перші 9 днів продажів продемонстрували двозначний приріст порівняно з 2022 роком.

Джерело: bloomberg

Disqus Comments Loading...