Рубрики Новини

JetBrains — розробник мови програмування Kotlin — призупиняє продажі в росії та білорусі

Опубликовал
Володимир Скрипін

Чеська компанія JetBrains з розробки програмного забезпечення повідомила про зупинення своєї діяльності в росії та білорусі через вторгнення в Україну. У своєму зверненні гендиректор Максим Шафіров відкрито засудив дії російського уряду та підтримав українців, зокрема і серед співробітників.

JetBrains на невизначений термін призупинить всі продажі в росії та білорусі, а також дослідження та розробки на території росії.

JetBrains відома в першу чергу як розробник мови програмування Kotlin — входить до топ-10 найпопулярніших за версією DOU. Також до продуктового портфоліо JetBrains входить інтегроване середовище розробки для Java IntelliJ IDEA та засоби розробки для інших популярних мов програмування — C#, F#, C++, Ruby, Python, PHP та JavaScript.

JetBrains була заснована у Празі у 2000 році як трьома російськими програмістами: Сергієм Дмитрієвим, Євгеном Бєляєвим і Валентином Кіпятковим. У компанії 9 офісів по всьому світу, три з яких — російські. Шафіров зазначив, що багато співробітників JetBrains у росії вже покинули країну. Водночас він не уточнив, що планує JetBrains повністю вийти з російського ринку та закрити офіси.

Disqus Comments Loading...