Рубрики Новини

Кількість підтверджених випадків COVID-19 у світі досягла півмільярда

Опубликовал
Тетяна Нечет

За даними Університету Джона Хопкінса, кількість підтверджених випадків захворювання на COVID-19, викликаного коронавірусом SARS-CoV-2, перевищила 500 мільйонів (500 мільйонів 939 тисяч). Майже 6,2 мільйони людей померли.

Згідно з інформацією New York Times, вважається, що фактична кількість випадків захворювання серед населення світу в 7,9 мільярда людей набагато вища, але про них не повідомляється. Експерти стурбовані тим, що ситуація погіршиться зі скороченням масштабів тестування в деяких країнах, включно з США.

Протягом усієї пандемії проблемою були обмежені ресурси охорони здоров’я у країнах з низьким рівнем доходу та відсутністю доступу до вакцини проти коронавірусу, особливо в Африці. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, станом на лютий 21 країна вакцинувала менше ніж 10% свого населення.

Глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейєсус підкреслив, що світ все ще перебуває у владі гострої фази вірусу. Вона може завершитись до середини 2022 року, але за умови, що 70% населення планети буде вакциновано.

Психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців від Ithillel.
Пройдіть психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців щоб дізнатися ваші сильні сторони, вподобання і інтереси і з'ясувати, яка IT-спеціальність вам підходить.
Пройти тест

У той час як в останні тижні кількість випадків коронавірусу в США та в усьому світі має тенденцію до зниження, у половині американських штатів кількість заражень знову зростає. Причому на підваріант Omicron BA.2 припадає майже три з кожних чотирьох випадків.

У США 82,1% населення отримали хоча б одну дозу вакцини проти COVID-19, згідно з CDC. А за даними проекту Our World in Data при Оксфордському університеті, близько 65% населення світу отримали мінімум одне щеплення. У країнах із низьким рівнем доходів цей показник становить до 14,8%.

Disqus Comments Loading...