Космічний корабель Orion наблизився на 130 км до поверхні Місяця перед виходом на цільову орбіту місії Artemis 1

Опубликовал
Вадим Карпусь

Капсула NASA Orion досягла важливої ​​віхи в рамках місії Artemis 1. Приблизно через 5 днів і 6 годин після запуску космічний корабель наблизився до Місяця на відстані близько 80 миль (близько 129 км) від поверхні. Проліт на такій висоті над Місяцем стався 21 листопада приблизно о 15:00 за київським часом.

Наближення до поверхні Місяця здійснювалося у межах виконання маневру, необхідного для виведення Orion на віддалену ретроградну орбіту (DRO). Під час виконання цього маневру капсула знаходилася зі зворотного боку Місяця і трансляція з неї не велася.

Онлайн-курс "Маркетингова аналітика" від Laba.
Опануйте інструменти для дослідження ринку й аудиторії та проведення тестувань.Дізнайтесь, як оптимізувати поточні рекламні кампанії та будувати форкасти наступних.
Детальніше про курс

Хоча внутрішні та зовнішні камери апарату постійно фіксують зображення Місяця, Землі та самого космічного корабля. Ці зображення та рендери прольоту Orion можна переглянути у трансляції NASA.

Після завершення маневру та виходу на цільову орбіту DRO капсула проведе на ній від 6 до 19 днів. У цей час буде проходити збір даних та оцінка параметрів космічного корабля, необхідних для подальших пілотованих місій Artemis.

Досі місія йшла здебільшого за планом. З усім тим, команди розслідують несправності, виявлені в оперативній пам’яті системи відстежування зірок та несправному блоці кондиціювання та розподілу енергії.

«Обидві системи в цей час функціонують відповідно до вимог, і ці дії не вплинуть на місію», – заявили в NASA.

Джерело: Engadget

Disqus Comments Loading...