«‎Коти завжди платять за боргами». monobank виплатить клієнтам 27,8 млн грн компенсації за кількагодинний збій 20 липня

Опубликовал
Володимир Скрипін

Співзасновник monobank Олег Гороховський повідомив, що рішення не утримувати відсотки за кредитами злощасного 20 липня, коли трапився масовий збій в роботі платіжного сервісу,  загалом коштувало компанії Fintech Band близько 27,8 млн грн, а точніше — 27 745 728,08 грн.

Це загальна сума «компенсації», яку отримають 1 521 716 клієнтів. Коректніше сказати — це відсотки за кредитами, які monobank списав як компенсацію за незручності, спричинені кількагодинними перебоями та нездатністю здійснювати платежі.

Збій в роботі monobank 20 липня став чи не найдовготривалішим за всю історію проєкту —застосунок не працював близько 3 годин. В monobank не стали публічно коментувати причини збою — після інциденту у соцмережах з’явилося зображення з маскотом-котом, який є власною торговою маркою Fintech Band, та досить чітким посланням (головна ілюстрація), яке згодом видалили. Хай там що, Гороховський раніше обіцяв згадував про обов’язковий розбір польотів та роботу над помилками, щоб більше таких «‎розкішниць» не виникало.

Онлайн-курс "Маркетолог" від Laba.
Пройдіть повний шлях розробки маркетингових стратегій на практиці та з фідбеком від CEO бренд-маркетингової агенції.
Програма курсу і реєстрація
Disqus Comments Loading...