Рубрики НовиниКрипто

Курс Ethereum обвалився на 17% через 5 днів після переходу на PoS – майнери пішли, а інвестори вклалися у біткоїн

Опубликовал
Андрей Русанов

Стабільність ціни Ethereum у перші години після Merge виявилася оманливою. Через кілька днів криптовалюта різко просіла до долара США і деякі аналітики вважають, що падіння продовжиться. Ціна ETH при переході з Proof-of-Work на Proof-of-Stake трохи перевищувала $1600, на момент написання цього матеріалу вона становила $1351.

Майнери забезпечували значну частину зацікавленості в Ефірі на ринку Відійшовши від майнінгу, Ethereum залишив за бортом значну частину своїх шанувальників. Криптовалюту майнили до 1 млн. людей, використовуючи для цього обладнання загальною вартістю близько $10 млрд.

«Вони відштовхнули основну демографічну групу та забрали найкращі елементи децентралізації? Я вважаю, що ми бачимо прямий вплив цієї гіпотези на відкат», — співзасновник Flux Деніел Келлер.

Англійська для IT від Englishdom.
В межах курсу можна освоїти ключові ІТ-теми та почати без проблем говорити з іноземними колегами.
Дійзнайтеся більше

Віджай Айяр, віце-президент криптобіржі Luno, повідомив, що трейдери також переводять інвестиції з ефіру та інших альтернативних цифрових монет назад у біткойн, «оскільки очікується, що біткойн буде найкращим вкладенням протягом кількох місяців з цього моменту».

Подальший розвиток покаже практичну дієздатність принципу PoS. Відповідно до нього, власники 32 і більше ETH «заморожують» криптовалюту на спеціальному гаманці – серед них розігрується винагорода за вкладеними засобами.

Глобально Ethereum продовжує падіння з листопада 2021 року, коли він коштував $4868. Високі піки, найбільший з яких спостерігався в квітні 2022 року, вкладаються в загальну тенденцію.

джерела: CNBC, Venture Daily News

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Андрей Русанов