Китайський Ernie Bot перевершив ChatGPT у ключових тестах – принаймні, так стверджує Baidu, яка його розробила

Опубликовал
Катерина Даньшина

Китайська пошукова компанія Baidu ще у березні представила чатбот зі штучним інтелектом Ernie Bot, а нині стверджує що він перевершив свого прямого конкурента – ChatGPT від OpenAI.

Ernie Bot працює на останній версії великої мовної моделі Baidu під назвою Ernie 3.5, яка, відповідно до повідомлень China Science Daily, показала себе краще за ChatGPT у низці порівняльних тестів.

Одне з випробувань (яке було випущено Microsoft) ґрунтувалось на стандартних вступних і кваліфікаційних іспитах – Ernie 3.5 перевершив ChatGPT і GPT-4 у тестах китайською мовою, однак з англійською впорався гірше.

В другому китайському тесті, який містив понад 13 000 запитань із варіантами відповідей, які охоплюють понад 50 різних предметів, Ernie 3.5 знову випередив ChatGPT і GPT-4. Третій тест, який містив запитання з природничих та гуманітарних наук, та був розроблений групою університетів США, Ernie 3.5 не досяг результату ChatGPT і GPT 4.

Онлайн-курс "Комунікаційний менеджер" від Skvot.
Ви отримаєте скіли комунікації, сформуєте CV та розробите власну one page strategy. Для своєї карʼєри та успішного масштабування бренду.
Програма курсу і реєстрація

«Усього через три місяці після випуску бета-версії Ernie Bot, Ernie 3.5 досягла значного покращення в ефективності, функціональності та продуктивності», — сказав Хайфен Ван, технічний директор Baidu.

В Baidu відзначають, що покращення помітні у творчому письмі, запитаннях і відповідях, міркуванні та написанні коду, а також у продуктивності навчання та створенні висновків.

Компанія називає однією з визначальних особливостей моделі її можливість доступу до плагінів (функція пошуку Baidu також була інтегрована з Ernie Bot через плагін).

Джерело: CNBC

Disqus Comments Loading...