Leleka LR – новий безпілотник для розвідки та коригування вогню артилерії з автономністю 4 години

Опубликовал
Вадим Карпусь

Українсько-чеська компанія UAC представила новітній безпілотний авіаційний розвідувальний комплекс Leleka LR. Його розробка велась з урахуванням досвіду російсько-української війни ─ з акцентом на захист від ворожих систем РЕБ.

В БПЛА Leleka LR реалізовано резервування основних систем. Дрон має декілька каналів зв’язку, що рознесені один від одного по частотах та мають необхідні алгоритми шифрування. Дрон оснащений системами антиджемінгу, зокрема, CRP-антенами.

Комплекс Leleka LR призначений для проведення розвідки та корегування вогню артилерії. БПЛА має двохосьовий гіростабілізований оптико-електронний модуль з 25-кратним оптичним та 4-кратним цифровим зумом. Також доступна версія з тепловізійним каналом спостереження.

Онлайн-курс "Business English" від Laba.
Вивчіть базу граматики, лексики та вокабуляру.Використовуйте англійську в спонтанній розмові з колегами та клієнтами.Прокачайте її до впевненого В1 — для розвитку кар’єри в бізнесі.
Приєднатись до курсу

Бортовий комп’ютер Leleka LR має цифрові алгоритми обробки відео. Він здатен супроводжувати статичні і рухомі об’єкти та в автоматичному режимі утримувати їх в центрі кадру. У комплексі реалізовано можливість сумісного використання дрона з артилерією та РСЗВ типу Himars.

Характеристики Leleka LR:

  • Робоча висота — 1200-1500 м
  • Максимальна висота — 2000 м
  • Максимальна швидкість — 32 м/с
  • Крейсерська швидкість — 22 м/с
  • Розмах крил — 3 м
  • Злітна вага — 8,7 кг
  • Вага корисного навантаженння — 600 гр
  • Радіус польоту — 90 км
  • Час польоту — 4 години

Безпілотний розвідувальний комплекс Leleka LR вже проходив дослідну експлуатацію силами спеціальних підрозділів на передовій та коригував українську артилерію. Хоча це українська розробка, виробництво здійснюється на заводі в Чехії з метою безпеки. В Україні залишаються тестування БПЛА, сервісне обслуговування та Центр підготовки операторів БПЛА.

Як заявляє виробник, членів екіпажів БПЛА «Лелека-100» легко перевчити на Leleka LR. Обидва комплекса мають схожий алгоритм технічного обслуговування та програмне забезпечення. Екіпаж може бути підготовлений менше ніж за 2 тижні.

Джерело: Мілітарний

Disqus Comments Loading...