Рубрики НовиниАвто

Lexus LF-ZC — електромобіль із 2026-го, який можна налаштовувати за допомогою відеоігор

Опубликовал
Юрій Орос

На Tokyo Mobility Show відбулася світова прем’єра двох електричних концепткарів Lexus LF-ZC та LF-ZL, які мають дозріти до конвеєра у 2026 році.

Lexus LF-ZC

Lexus LF-ZC має цікаву інтеграцію з перегоновими іграми, його кермо й педалі можна використовувати для керування віртуальним автомобілем в грі, наприклад під час заряджання, передає Engadget. В теорії стиль водіння може бути вивчений штучним інтелектом, який Lexus називає Butler (Дворецький), що зможе запропонувати налаштування вже для реального водіння.

Це десь в більш дальньому майбутньому, поки ж завдяки системі керування по дротам Steer-by-Wire, власники LF-ZC можуть відпрацювати певні налаштування в грі, як-от Gran Turismo або Forza, та перенести їх на своє авто. Ніхто таким користуватися не буде, але звучить класно.

Щодо інших аспектів, LF-ZC мало схожий на серійний автомобіль, яким він має стати через 2-3 роки. Натомість це майданчик для демонстрації ідей. Деякі з них включають «більш універсальну конструкцію автомобіля», яка мінімізує кількість основних компонентів. Lexus також зосередилася на аеродинаміці, обіцяючи коефіцієнт аеродинамічного опору всього 0,2, при цьому зберігаючи широку посадку.

Онлайн-курс Бізнес-аналіз. Basic Level від Ithillel.
В ході курсу студенти навчаться техніці збору і аналізу вимог, документуванню та управлінню документацією, управлінню ризиками та змінами, а також навчаться моделювати процеси і прототипуванню.
Приєднатися

Деталі про силову установку розпливчасті, але Lexus прагне «вдвічі більшого запасу ходу, ніж у теперішніх електромобілів». Цього досягнуть завдяки «вдосконаленим високопродуктивним батарей». Це будуть твердотільні акумулятори, які з’являться лише через кілька років.

LF-ZC
LF-ZC
LF-ZC
LF-ZC
LF-ZC
LF-ZC

Lexus LF-ZL

LF-ZL за описом Lexus називається «флагманським концепт-електромобілем (BEV) як бачення електрифікованого майбутнього». Компанія не вдавалася в подробиці про цей автомобіль, окрім обіцянок деяких дуже високотехнологічних функцій, таких як Interactive Reality In Motion:

Коли водії вказують на об’єкти або цікаві місця під час подорожі, дисплей автомобіля оперативно надає інформацію разом з голосовими підказками.

Disqus Comments Loading...