LG Display створила пласкі звукові панелі для салонів автомобілів – перші готові пристрої очікуються у 2023 році

Опубликовал
Андрей Русанов

LG Display розробила технологію «невидимих» динаміків для транспортних засобів, в якій для відтворення звуку використовується панель паспортного розміру, що вібрує. Пристрій розроблений разом із неназваною великою аудіокомпанією. Очікується, що в наступному році будуть готові зразки для встановлення на панелі приладів та під оббивкою салону автомобіля.

Звукове рішення Thin Actuator Sound Solution південнокорейського технологічного гіганта просувається як заміна традиційним акустичним системам у транспортних засобах. На відміну від сучасних автомобільних акустичних систем, у яких використовуються досить габаритні традиційні динамічні випромінювачі, у звуковому рішенні Thin Actuator використовується технологія LG Display для створення звуку шляхом вібрації площини дисплея або спеціального плівкового випромінювача.

Звукововідтворююча панель товщиною 2,5 мм і вагою 40 г має розміри 150 мм x 90 мм, що дозволяє встановлювати її в нестандартних місцях, таких як панель приладів, оббивка стелі, стійка й підголовники.

Курс Fullstack Web Development від Mate academy.
Стань універсальним розробником, який може створювати веб-рішення з нуля.
Дізнатись про курс

LG Display та Sony використовували аналогічні вібруючі панелі в OLED-телевізорах. Хоча сама технологія не є інновацією, вона ще не стала масовою заміною традиційним пристроям відтворення звуку. LG планує комерціалізувати виробництво звукового рішення Thin Actuator Sound Solution для автомобілів у першій половині наступного року. Дізнатися, як воно працює насправді, можна буде в січні на виставці CES 2023 у Лас-Вегасі.

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...