«Ловець Шахедів»: monobank, UNITED24 та Лаченков збирають 100 млн грн на комплекс боротьби з дронами — потрібну суму зібрали за 8 годин

Опубликовал
Вадим Карпусь

ОБНОВЛЕНО: За словами Олега Гороховського, всю цільову суму в 100 млн. грн. вдалося зібрати всього за 8 годин.

До Дня захисників і захисниць України платформа UNITED24, monobank та Ігор Лаченков оголосили благодійний збір. Його мета — зібрати кошти на комплекс боротьби з дронами. Серед усіх учасників збору, хто пожертвує щонайменше 5 грн, розіграють спеціальний наклад браслетів, виготовлених з металу з останньої довоєнної партії Азовсталі. Браслети з написом «ВІРЮ ЗСУ» спеціально зроблені для цього збору обмеженим тиражем.

Партія браслетів складається з 1000 примірників і повторний випуск не передбачений. При цьому кожний десятий браслет (100 штук) підписаний Головнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним. 80 з цих підписаних браслетів можна гарантовано отримати за внесок в розмірі 100 тис.  грн. Ще 20 браслетів розіграють серед усіх учасників, незалежно від суми їхнього внеску.

За кошти, зібрані під час благодійного збору, планується придбати систему протидії дронам під кодовою назвою «Ловець Шахедів». Ця система призначена для виявлення всіх типів літальних засобів, навіть тих, які використовують складні канали зв’язку, як іранські дрони-камікадзе Shahed. Вона має площу дії 5 квадратних кілометрів та призначена для захисту об’єктів критичної інфраструктури. Система засліплює дрон та змушує його піднятися на безпечну висоту, де він стає зручною мішенню для ППО. Такі системи стоять на озброєнні країн НАТО, зазначив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Англійська для початківців від Englishdom.
Для тих, хто тільки починає вивчати англійську і хоче вміти використовувати базову лексику і граматику.
Реєстрація на курс

Збір триватиме з 9:00 (за київським часом)  14 жовтня до 23:00 15 жовтня. Для участі у розіграші браслетів «ВІРЮ ЗСУ» потрібно пожертвувати будь-яку суму від 5 грн. Кожні 5 грн – один шанс виграти унікальний приз. Чим більша сума, тим більше шансів виграти. Кількість транзакцій від однієї людини необмежена.  Дробити суми необов’язково, якщо ви перерахуєте одразу 100 грн, у вас буде 20 шансів у розіграші. Взяти участь у розіграші може кожен охочий із будь-якого куточка світу, зробивши переказ на спеціальну Банку monobank чи Банку Лачена. «Нова пошта» власним коштом доставить усі браслети «ВІРЮ ЗСУ» їхнім власникам.

Результати будуть опубліковані в телеграм-каналі «ОГо!» 16.10.2022 о 17:00.

Мета збору – 100 млн грн, що дозволить купити щонайменше дві системи. За даними Олега Гороховського, за перші дві години вже зібрано 30 млн грн.

Disqus Comments Loading...