Рубрики НовиниКрипто

Майнери вже витискають 90% продуктивності з відеокарт серії GeForce RTX 3000 з найновішим захистом LHR

Опубликовал
Володимир Скрипін

На початку травня розробникам сервісу NiceHash вдалося вперше повністю обійти обмежувач майнінгу LHR (Lite Hash Rate) у відеокартах серії GeForce RTX 3000. Зняти захист на видобуток криптовалюти вдалося на більшості відеокарт лінійки, за винятком найновіших моделей RTX 3050 та RTX 3080 12GB 2022 року випуску, що отримали покращений захист третьої версії. І ось зараз, схоже, пав останній бастіон — майнер NiceHash QuickMiner v0.5.4.2 Release Candidate видає до 90% від обчислювальної потужності відеокарт із найновішим захистом LHRv3.

Це означає, що ефективність майнінгу Ethereum на відеокартах GeForce RTX 3080 12GB та GeForce RTX 3050 значно покращиться. Варто лише зазначити, що вищезгадана версія QuickMiner потребує версії драйвера GeForce 512.15 або вище. Також варто зазначити, що NBMiner весії 41.5, що вийшла тиждень тому, також відкриває до 90% потенціалу GeForce RTX 3080 12GB та GeForce RTX 3050.

Детальні дані щодо актуальної продуктивності всіх відеокарт GeForce RTX із захистом LHR при видобутку ETH наведені в таблиці нижче:

Залишається лише згадати, що після нещодавнього краху стейблоіну TerraUSD та обвалу ринок криптовалют переживає далеко не найкращі часи: Bitcoin наразі торгується біля позначки $29 тис., а Ethereum — $1900 за монету. Водночас влітку очікується масштабне оновлення Ethereum з переходом на модель Proof of Stake, після чого майнінг на відеокартах стане безглуздим.

Онлайн-курс "Управління ІТ-командами" від Laba.
Прокачайте свої soft- і hard-скіли в управлінні кількома IT-командами, отримайте практичні стратегії та інструменти ефективного team-ліда.
Програма курсу і реєстрація
Disqus Comments Loading...