«Маріуполь. Військові хроніки мирного жителя» – заснований на реальних подіях мультсеріал про виживання в окупованому місті

Опубликовал
Вадим Карпусь

Волонтерська організація «Землячки. Український фронт» разом з українськими художниками, режисерами, аніматорами та музикантами створила анімаційний серіал «Маріуполь – Військові хроніки мирного жителя». Він заснований на реальних подіях та створений по щоденнику жінки, яка три тижні з сім’єю провела в окупації Маріуполя.

Наталія разом із сім’єю перебувала в Маріуполі на початковому етапі війни. Вона пережила бомбардування та окупацію та згодом змогла врятуватися. Наталія на власні очі бачила жахіття російської агресії та записувала в щоденник події та побут з життя під час війни в колись мирному місті.

Метою створення серіалу «Маріуполь. Військові хроніки мирного жителя» є поширення у всьому світі правдивої інформації про трагедію в Маріуполі, боротьба з дезінформацією та російською пропагандою, інформаційна підтримка та поширення проблеми вимушених переселенців.

Курс-професія "Web Design" від Skvot.
Для тих, хто давно хоче опанувати професію вебдизайнера, але не знає, з чого почати.Після 4 місяців навчання — старт в карʼєрі з двома кейсами у портфоліо.
Програма курсу і реєстрація

Автори опублікували тизер «Маріуполь. Військові хроніки мирного жителя». Прем’єра серіалу відбудеться 12 жовтня. З 12 по 14 жовтня можна буде побачити перші 3 серії. Далі серії виходитимуть із періодичністю раз на тиждень кожної п’ятниці. Анімаційний серіал налічує 23 серії середньою тривалістю 3-5 хвилин. Зараз він озвучений мовою оригіналу (Наталія вела щоденник російською) та українською, у розробці озвучення англійською. Серіал буде доступний на YouTube, а також на подкаст-майданчиках та у Twitter.

Disqus Comments Loading...