Марк Гурман: через локдаун на китайських заводах новий MacBook Air, ймовірно, опиниться в дефіциті, а вихід MacBook Pro перенесли

Опубликовал
Вадим Карпусь

Очікується, що сьогодні під час проведення конференції для розробників WWDC компанія Apple представить новий ноутбук MacBook Air. Але з доступністю новинки можуть виникнути проблеми. За даними Марка Гурмана, закриття через COVID-19 китайських заводів, що виробляють MacBook, може викликати обмежену доступність пристрою або перенесення старту продажів на пізніший термін.

Політика Китаю боротьби з COVID призвела до тимчасового закриття заводів, що виробляють продукцію для Apple, у тому числі Pegatron і Quanta. Попри деякі послаблення, різні райони в Шанхаї все ще залишаються закритими.

Аналітик Мінґ-Чі Куо очікує, що Apple реалізує 6-7 млн ​​нових MacBook Air до третього кварталу цього року, але тільки якщо виробничі потужності Quanta повернуться до рівня, доступного до локдауну. Він також вважає, що постачання нового MacBook Air перевершать обсяги реалізації MacBook Pro. Річ у тім, що новий MacBook Air вироблятиметься на заводах як Quanta, так і Foxconn, а MacBook Pro – лише на потужностях Quanta. Зараз Apple відкладає замовлення на нові MacBook Pro до кінця липня через локдаун та дефіцит деталей.

І Гурман, і Мінґ-Чі Куо погоджуються з тим, що майбутній MacBook Air отримає не дуже різноманітну колірну гаму. Швидше за все, на додачу до теперішніх кольорів космічний сірий і сріблястий додадуть два варіанти кольорового виконання: темно-синій та «золотистий колір шампанського». Очікується, що MacBook Air буде оснащений 13-дюймовим дисплеєм, двома портами USB-C, зарядкою MagSafe та Touch ID, але не отримає сенсорної панелі. Також пристрій може отримати виріз у дисплеї, як у MacBook Pro.

Курс Python розробки від Mate academy.
Python — найпопулярніша мова 2024 року. Наш курс допоможе вам стати професіоналом, готовим до викликів сучасного IT ринку. Ви навчитеся створювати вебсайти, аналізувати дані, розробляти алгоритми, та навіть створювати штучний інтелект. .
Отримати деталі про курс

Що стосується MacBook Pro, то Гурман очікував появи на WWDC більш продуктивної 13-дюймової версії, але тепер через локдаун в Китаї терміни його виходу переглянули.

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...