MediaTek Dimensity 9300 — конкуренту Snapdragon 8 Gen 3 приписують CPU з частотою до 3,25 ГГц та 12-ядерний GPU

Опубликовал
Вадим Карпусь

Як очікується, наприкінці цього місяця MediaTek офіційно представить свій новий флагманський мобільний процесор Dimensity 9300. Але завдяки витоку ще до офіційної презентації у нас з’явилася можливість ознайомитися з технічними характеристиками цього пристрою.

Інсайдер стверджує, що MediaTek Dimensity 9300 перевершує Snapdragon 8 Gen 3 завдяки покращеній конфігурації CPU, але це може спричинити програш у плані енергоефективності. Як і у випадку Snapdragon 8 Gen 3, Dimensity 9300 матиме обчислювальне ядро з максимальною частотою 3,25 ГГц. Проте конфігурація кластера відрізняється. MediaTek використовує не одне, а чотири ядра Cortex-X4. Щоб стримати енергетичний апетит процесора, ймовірно, тільки одне ядро працюватиме на максимальній частоті 3,25 ГГц, а для трьох інших ядер передбачено більш ощадний режим роботи. Однак точна частота інших ядер Cortex-X4 поки що не уточнюється.

Загалом MediaTek Dimensity 9300 отримає конфігурацію обчислювальних ядер 1+3+4. Чотири ядра, що залишилися ─ Cortex-A720. Зважаючи на все процесор не отримає енергоефективних ядер Cortex-A520. Це означає, що енергоспоживання чипа має бути вищим, ніж у Snapdragon 8 Gen 3, якому приписують такі ядра.

Курс Python розробки від Mate academy.
Python — найпопулярніша мова 2024 року. Наш курс допоможе вам стати професіоналом, готовим до викликів сучасного IT ринку. Ви навчитеся створювати вебсайти, аналізувати дані, розробляти алгоритми, та навіть створювати штучний інтелект. .
Отримати деталі про курс

Графічна підсистема Dimensity 9300 являє собою GPU Mali Immortalis G720 з 12 ядрами. Джерело стверджує, що конфігурація Dimensity 9300 перевершить Snapdragon 8 Gen 3 у продуктивності як CPU, так і GPU. Однак без даних про енергоспоживання немає можливості передбачити, як процесор поведеться при тривалих робочих навантаженнях. Не виключено, що через тротлінг загальна продуктивність виявиться не на дуже високому рівні.

Інсайдер додає, що Dimensity 9300 зараз доступний у вигляді прототипу, тому не можна виключати, що конфігурація зміниться до моменту офіційного анонсу.

Джерело: wccftech

Disqus Comments Loading...