Рубрики НовиниАвто

Mega BEAST ─ шкільний електричний автобус із запасом ходу до 483 км

Опубликовал
Вадим Карпусь

GreenPower Motor Company випустила на ринок США електричний шкільний автобус із найбільшим акумуляторним блоком та найбільшим запасом ходу.

Mega BEAST є вдосконаленою версією BEAST (battery electric automotive school transportation) – електричного шкільного автобуса Type D, запас ходу якого становить близько 225 км. Електроавтобус BEAST був представлений у 2019 році, і з того часу бере участь у пілотних проєктах у багатьох шкільних округах.

Новий автобус Mega BEAST також належить до категорії Type D, але отримав більш місткий акумулятор (LFP місткістю 387 кВтг), завдяки чому запас ходу збільшився більш ніж у 2 рази ─ приблизно до 483 км. Акумулятори LFP мають додаткові функції безпеки, високу щільність енергії та збільшений термін служби, але мають вищу початкову вартість.

Компанія стверджує, що Mega BEAST «забезпечує найбільший запас ходу та має найбільший акумулятор на ринку шкільних автобусів».

Онлайн-курс "Математика тастатистика для Data Science" від robot_dreams.
Навчіться проводити статистичний аналіз даних за допомогою Python та розвиньте математичне мислення для розв’язання реальних завдань Data Science.
Детальніше про курс

Великий запас необхідний шкільним автобусам, які використовуються за межами міст. Mega BEAST призначений для сільських шкільних округів, де необхідно проїжджати великі відстані між віддаленими населеними пунктами. Також його можна використовувати для далеких шкільних поїздок та позакласних заходів. Крім того, автобус з великим запасом енергії стане в пригоді на завантажених маршрутах, коли може не бути часу на підзарядку в середині дня.

Електроавтобус Mega BEAST вироблятиметься на підприємствах GreenPower у Каліфорнії та Південному Чарльстоні, Західна Вірджинія, починаючи з 2024 року.

Джерело: electrek

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Вадим Карпусь