Рубрики НовиниКіно

MEGOGO назвав найпопулярніші фільми, серіали та аудіокниги — інфографіка за 2-й квартал 2023 року

Опубликовал
Володимир Скрипін

Найбільший український медіасервіс MEGOGO в черговому дослідженні з’ясував вподобання українців у споживанні контенту та склав новий рейтинг найпопулярнішого контенту — вже за 2-й квартал 2023 року.

Як свідчить нова статистика, українці надивились та наслухали на платформі контенту українського виробництва на 20 мільйонів годин, а багато лідерів першого кварталу (попередній рейтинг за цим посиланням) продовжили утримувати позиції. Далі наводимо кілька рейтингів у різних категоріях — «фільми», «серіали», «дитячий контент», «шоу», «аудіокниги» та «подкасти» включають по 10 найпопулярніших тайтлів, відібраних за загальною тривалістю переглядів/прослуховувань у годинах на платформі. «Фільми у покупці» та «аудіокниги в покупці» складені та впорядковані за кількістю проданих одиниць у штуках, а «спортивні події» — за кількістю переглядів.

Найпопулярніші фільми за категоріями на MEGOGO

Очолює рейтинг покупок «Аватар: Шлях води» Джеймса Кемерона — продовження культової фантастичної історії про триметрових гуманоїдів на вигаданій Пандорі, яку світ чекав понад 10 років. За обсягами бокс-офісу в Україні фільм займає перше місце і в кінотеатрах в цьому році, хоча яскрава комедія «Барбі» Ґрети Ґервіґ про світ ляльок з Марго Роббі та «Раяном Гослінгом має всі шанси перевершити цей результат.

Також у другому кварталі українська воєнна драма «Мирний-21» Ахтема Сеітаблаєва перейшла у передплату MEGOGO та очолила десятку найпопулярніших у цій категорії, а за нею йде українська історична драма про радянський та нацистський режими «Щедрик», створена в копродукції з польськими кінематографістами. «Мирний-21» також є абсолютним лідером серед українського виробництва.

Курс English For Tech: Speaking&Listening від Enlgish4IT.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

У ТОП-10 найпопулярніших безплатних кінострічок — 5 проєктів українського виробництва: «Кіборги» Ахтема Сеітаблаєва, «Мої думки тихі» Антоніо Лукіча, «Іловайськ 2014. Батальйон “Донбас”» Івана Тимченка, «Брама» Володимира Тихого та «Плем’я» Мирослава Слабошпицького. Також у рейтингу тримаються фільми зі списку найпопулярніших у минулому кварталі — «Щедрик», «Снайпер. Білий Ворон (Розширена версія)», «Я працюю на цвинтарі», «Кіборги» та інші.

Серіали

Другий квартал поспіль топ серіалів за передплатою очолюють постапокаліптичні «Ходячі мерці» та український іронічний «Дільничний з ДВРЗ». Також у топі немало шоу українського виробництва, що вкотре підтверджує тенденцію до зростання популярності вітчизняного контенту. Серед найпопулярніших — «Пес», «Жіночий лікар», «Будиночок на щастя», «Молода», «Спіймати Кайдаша».

Топ-10 дитячих мультфільмів та анімаційних серіалів

Лідерами топів за передплатою незмінно «Зоотрополіс» та ««Губка Боб Квадратні Штани», а от в рейтингу безплатних анімаційних серіалів AVOD на третій сходинці стабільно прописався український хітовий мультсеріал «Пес Патрон» про знаменитого пса-розмінувальника, який днями відзначив своє 4-річчя — більше за нього дивилися тільки відомих на весь світ «Оггі та кукарачі» та «Cocomelon: Пісні для дітей».

 

Найпопулярніші телешоу

Найдовше передплатники MEGOGO переглядали український гумористичний проєкт «Дизель Шоу», який тільки у квітні увійшов у передплату, але вже встиг підкорити цей рейтинг.  Більшість позицій у списку передплати — американські пригодницькі, документальні й розважальні шоу від Discovery і BBC: «Голі й налякані», «Топ Гір», «Золота лихоманка» та інші. Водночас у топі безплатних стабільно тримається пізнавальна програма про подорожі «Світ навиворіт» Дмитра Комарова. А далі гумор, вокал, риболовля, кулінарія і ще більше мандрів. Усі шоу — українського виробництва.

Найпопулярніші аудіокниги на MEGOGO AUDIO

Очолює рейтинг аудіокнига Андрія Любки «У пошуках варварів. Подорож до країв, де починаються й не закінчуються Балкани», яка була озвучена самим автором. Декілька лідерів прослуховувань за минулий квартал тримають в топі й досі, але перерозподілили між собою місця: «Подолати минуле: глобальна історія України» Ярослава Грицака, «Район «Д» Артема Чеха, «1984» Джорджа Орвелла, «Радіо Ніч» Юрія Андруховича, «За лаштунками війни. Сталін, нацисти і Захід» Лоренса Ріса.

З нових імен — «Казки українських письменників», що посіли друге місце, а ще «Покоївка», «Антологія української короткої прози» та «Мистецтво зосереджуватися. Як у нас украли увагу».

Аудіокниги, які купували найбільше

Перше місце займає книга «Подолати минуле: глобальна історія України» — результат 15-літньої роботи професора Ярослава Грицака. Також у топ-3 «Покоївка» від видавництва «Лабораторія» (гостросюжетний детективний трилер канадської письменниці Ніти Проуз, який став бестселером за версією «New York Times», та був виданий у понад 40 країнах) та «За лаштунками війни. Сталін, нацисти і Захід» Лоренса Ріса (історична оцінка відносин Заходу з Йосипом Сталіним). 

Подкасти

Рейтинг найпопулярніших подкастів MEGOGO AUDIO займає F1Podcast Макса Подзігуна — переможець премії «Слушно» 2022 у категорії спорт. Також серед лідерів воєнні подкасти: «Війна в Україні» від RADIO NV із перевіреними новинами та інтерв’ю та «Без оголошення війни», авторства Іллі Кабачинського та Олександра Аврамчука, який оповідає про минуле, щоб краще зрозуміти майбутнє. А ще цього сезону у перервах між переглядом Гран-прі фанати Формули-1 слухали  ще активніше. Також в десятку потрапив аудіосеріал «Літо в Антарктиді», заснований на реальних подіях. Проєкт MEGOGO AUDIO розповідає про подорож журналіста Маркіяна Прохаська від Львова до української антарктичної станції «Академік Вернадський».

Спортивні події

Найпопулярнішою подією другого кварталу на MEGOGO став фінал Ліги чемпіонів УЄФА. Крім основної аудіодоріжки з професійними спортивними коментаторами, матч коментували зіркові гості — коміки Василь Байдак та Костянтин Трембовецький, які допомогли закрити збір коштів на дрон для ЗСУ (завдяки активності глядачів зібрали 1,7 млн грн при цілі у 1 млн грн). Повний топ-10 наведено на ілюстрації нижче.

Disqus Comments Loading...