Рубрики НовиниСофт

Meta готує конкурента Copilot — відкриту модель Code Llama для написання коду

Опубликовал
Юрій Орос

Компанія Meta готується до запуску програмного забезпечення, яке допоможе розробникам автоматично генерувати програмний код за допомогою алгоритмів штучного інтелекту, що кине виклик пропрієтарним і платним рішенням від OpenAI, Google тощо.

Про це зі слів людей, безпосередньо знайомих із продуктом повідомляє The Information. За їхніми словами, здатна генерувати код ШІ-модель з відкритим вихідним кодом Meta називатиметься Code Llama і може бути запущена вже наступного тижня.

Нова модель кодування конкуруватиме з моделлю Codex від OpenAI та базується на програмному забезпеченні Llama 2 від Meta — великої мовної моделі, яка може розуміти та генерувати розмовний текст.

Llama 2 із відкритим вихідним кодом оживила сферу штучного інтелекту, полегшивши компаніям створення власних застосунків для штучного інтелекту, без необхідності платити за рішення OpenAI, Google або Microsoft.

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

Code Llama полегшить компаніям розробку ШІ-помічників, які автоматично підказуватимуть код програмістам-розробникам, і може переманити клієнтів від платних помічників кодування, таких як GitHub Copilot від Microsoft, який працює на базі Codex.

 

Disqus Comments Loading...