Meta розглядає передплату на відключення реклами у Facebook та Instagram для користувачів у Європі

Опубликовал
Юрій Орос

Meta Platforms хоче стягувати з європейців плату за щомісячну підписку, якщо регулятори ЄС не дозволять компанії використовувати їхні бази даних для таргетування реклами.

Ця пропозиція є спробою Meta обійти правила Європейського Союзу, які загрожують обмежити її здатність показувати користувачам персоналізовану рекламу без попередньої згоди користувачів, що ставить під загрозу її основне джерело доходу, передає WSJ.

Представники Meta детально розповіли про цей план на зустрічах у вересні з регуляторами конфіденційності в Ірландії та регуляторами цифрової конкуренції в Брюсселі. Meta сподівається впровадити план, який вона називає SNA, або підпискою без реклами, в найближчі місяці для європейських користувачів. Користувачі матимуть вибір між продовженням безплатного доступу до Instagram і Facebook з персоналізованою рекламою або ж платою за версії сервісів без реклами.

Згідно з планом, Meta буде стягувати з користувачів приблизно 10 євро на місяць за користування обліковим записом Facebook або Instagram на комп’ютері, і приблизно 6 євро за кожен додатковий пов’язаний обліковий запис. На мобільних пристроях ціна підскочить до 13 євро на місяць, оскільки Meta враховуватиме комісійні, які стягуються магазинами застосунків Apple і Google.

Курс Job Interview Crash Course від Enlgish4IT.
Отримайте 6 шаблонів відповідей на співбесіді, які ви зможете використовувати для структурування своїх відповідей. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Приєднатися

Варто відзначити, що Марк Цукерберг неодноразово виступав проти плати за користування Facebook чи іншими стрижневими сервісами Meta на користь реклами, щоб усі люди могли мати однаковий доступ. Тому цю пропозицію можна вважати «протестною», проте від живих грошей Марк навряд відмовиться, якщо багато людей згодяться платити за сервіси без реклами.

Речник Комісії із захисту даних Ірландії, яка керує дотриманням закону ЄС про конфіденційність для Meta,  поки не прокоментував пропозицію. Європейська комісія, яка забезпечує виконання закону про цифрову конкуренцію, також.

Disqus Comments Loading...