Метро Нью-Йорка застосувало ШІ для відстеження «зайців»

Опубликовал
Юрій Орос

Згідно з урядовими документами та контрактами, отриманими NBC, на деяких станціях метрополітену Нью-Йорку тихо застосували програмне забезпечення, що застосовує алгоритми штучного інтелекту. Підключене до системи відеоспостереження воно допомагає відстежувати безквиткових пасажирів.

Новація тестувалася в травні на семи станціях. Якщо система добре зарекомендує себе, її розширять до «двох десятків станцій». Про запровадження на усіх станціях нью-йоркської підземки поки мова не йде. Це 472 станції на 36 лініях.

Причина банальна. Згідно звіту Metropolitan Transportation Authority (MTA) за 2022 рік транспортна система втратила близько 690 млн доларів. Джоана Флорес, речник MTA, розповіла, що нова система не передає дані порушників для поліції. Вона поки використовується лише для оцінки збитків від «зайців», а відео зберігаються на серверах MTA «протягом обмеженого часу».

Курс Frontend розробки від Mate academy.
Front-end розробник одна з найзатребуваніших професій на IT ринку. У Mate academy ми навчимо вас розробляти візуально привабливі та зручні інтерфейси. Після курсу ви зможете створювати вебсайти і застосунки, що вразять і користувачів, і роботодавців.
Дізнатися більше про курс

Це рішення стало причиною занепокоєння щодо приватності жителів Нью-Йорка, де лише на транспортній мережі встановили понад 10 тис. камер спостереження.

Ще ніколи не було такого нагляду за рухом по місту!

— Альберт Фокс Кан, директор Surveillance Technology Oversight Project, некомерційної юридичної групи, яка захищає права на конфіденційність у Нью-Йорку.

Альберт додав про автоматичні зчитувачі номерних знаків, примушення до співпраці й доступу до даних служб такс Uber і Lyft: «Нью-Йорк став містом, де неможливо приватно пересуватися».

Програмне забезпечення із застосування алгоритмів штучного інтелекту розробила іспанська компанія AWAAIT. Але вона відмовилася від коментарів.

Disqus Comments Loading...