Microsoft + Activision Blizzard: FTC вже готує апеляцію, щоб унеможливити закриття угоди

Опубликовал
Андрей Русанов

Федеральна торгова комісія США (FTC) має намір подати апеляцію на нещодавню ухвалу федерального суду, яка відкрила Microsoft шлях до купівлі Activision Blizzard. FTC подала повідомлення про те, що оскаржить рішення судді Жаклін Скотт Корлі, але прохання до Апеляційного суду дев’ятого округу поки не подано.

Два дні тому федеральна суддя відхилила попередню судову заборону від регулятора США:

«Суд вважає, що FTC не продемонструвала ймовірність того, що вона виграє свій позов, що це конкретне вертикальне злиття в цій конкретній галузі може істотно знизити конкуренцію. Навпаки, дані вказують на ширший доступ споживачів до Call of Duty та іншого контенту Activision», — з ухвали.

Регулювальному органу потрібно, щоб Апеляційний суд дев’ятого округу ухвалив термінове рішення про продовження чинної тимчасової заборони, термін дії якої спливає опівночі 14 липня. Поки що неясно, чи ухвалить апеляційний суд рішення до закінчення крайнього терміну угоди 18 липня. Поки що можливість Microsoft завершити угоду Activision Blizzard зберігається.

Практичний інтенсивний курс з дизайну - Design Booster від Powercode academy.
Навчіться дизайну з нуля за 3 місяці і заробляйте перші $1000, навіть якщо ви не маєте креативного мислення, смаку або вміння малювати. Отримайте практичні навички, необхідні для успішної кар'єри в дизайні.
Зарееструватися

«Рішення Окружного суду цілком ясно показує, що це придбання вигідне як конкуренції, так споживачам. Ми розчаровані тим, що FTC продовжує займатися цим, і ми виступатимемо проти подальших зусиль, спрямованих на те, щоб позбавити нас можливості рухатися вперед», — Бред Сміт, віцепрезидент Microsoft.

Майк Ібарра, президент Blizzard Entertainment, уїдливо відгукнувся про апеляцію у Twitter, натякаючи на контрефективність державного регулятора: «Ваші податки на роботі».

У своїй заяві CMA попередила, що можливість Microsoft реструктурувати свою угоду може призвести до нового розслідування злиття, та що переговори між регулятором і Microsoft все ще знаходяться на ранній стадії.

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...