Microsoft анонсувала адаптивні аксесуари для людей з обмеженими фізичними можливостями

Опубликовал
Максим Григор'єв

Компанія Microsoft випустить продукти, які допоможуть зробити технології більш інклюзивними та доступними. У рамках 12-го щорічного саміту Microsoft Ability Summit були представлені потужні програмні функції та адаптивні аксесуари Microsoft, призначені для доступу до технологій з обмеженими можливостями.

Вперше така ініціатива з’явилася у 2018 році із випуском Xbox Adaptive Controller. Адаптивний контролер було розроблено задоволення потреб геймерів з обмеженою рухливістю. Він дозволяв працювати з широким спектром зовнішніх перемикачів, кріплень та джойстиків, що дозволило геймерам створити налаштування, що відповідає їх конкретним потребам.

«Ми багато чому навчилися у процесі створення адаптивного контролера, і наша мета полягала в тому, щоб розширити ці уроки, застосовуючи їх до всіх аспектів життя людини».

Онлайн-курс "Маркетингова аналітика" від Laba.
Опануйте інструменти для дослідження ринку й аудиторії та проведення тестувань.Дізнайтесь, як оптимізувати поточні рекламні кампанії та будувати форкасти наступних.
Детальніше про курс

Минулої осені Microsoft запустила Surface Adaptive Kit – набір етикеток, індикаторів і відкривачів, які дозволяють сліпим, слабозорим або людям з обмеженою рухливістю налаштовувати пристрої Surface для особистого використання.

Інклюзивна технічна лабораторія продовжує первинну мету об’єкта — навчання та розвиток спеціально для людей із різними типами інвалідності.

Нові адаптивні аксесуари Microsoft забезпечують легко адаптовану та просту у використанні систему. Кожна частина розроблена у співпраці зі спільнотою людей з обмеженими можливостями, щоб допомогти людям, які можуть мати труднощі з використанням традиційної миші та клавіатури. Новинки дозволяють створити ідеальне налаштування, підвищити продуктивність та ефективніше використовувати програми.

Перший компонент – це Microsoft Adaptive Mouse, яку можна налаштувати за допомогою Microsoft Adaptive Mouse Tail and Thumb Support або 3D-друку, щоб зробити мишу за своїми потребами. Ядро миші Microsoft Adaptive, подовжувач хвоста та підтримка великого пальця об’єднуються, щоб створити традиційну мишу, легку та портативну. Крім того, аксесуар для підтримки великого пальця легко перемикається між шульгою та правшою.

Далі слідує набір адаптивних аксесуарів Microsoft, які дозволяють замінити або доповнити традиційні клавіатури центральним концентратором та новими бездротовими кнопками. Microsoft Adaptive Hub може підключатися через бездротовий зв’язок до чотирьох кнопок Microsoft Adaptive Buttons, забезпечуючи кілька підключень з меншою кількістю проводів. Концентратор також працює зі стандартними перемикачами допоміжних технологій 3,5 мм і має три різні профілі для використання з кількома пристроями.

У поєднанні з Microsoft Adaptive Hub адаптивну кнопку Microsoft можна легко налаштувати відповідно до потреб та різних накладок кнопок, обравши між хрестовиною, джойстиком або подвійною кнопкою. Також можна надрукувати на 3D-принтері свою верхню частину кнопки для конкретних потреб. Бездротова та універсальна конструкція дозволяє створити налаштування, яке найкраще підходить незалежно від пристрою.

Disqus Comments Loading...