Microsoft анонсувала девкіт міні-ПК з Windows 11 на ARM-чипі Qualcomm та нативну ARM-версію Visual Studio 2022

Опубликовал
Вадим Карпусь

У рамках проведення заходу Build 2022 корпорація Microsoft анонсувала кілька новинок, покликаних розширити сферу застосування архітектури ARM. Однією з новинок став набір розробника з підтримкою Windows 11 on ARM, який є мініатюрним ПК, створеним у партнерстві з Qualcomm.

ПК Project Volterra містить процесор Snapdragon та блок NPU, що дозволить розробникам створювати нативні хмарні програми з функціями штучного інтелекту. Будь-які подробиці про пристрій поки не повідомляються. Відомо лише, що ПК за формою та розміром нагадує Mac mini. Навіть назва процесора не розголошується, хоча за попередніми даними, використовується флагманський чіп. Project Volterra можна назвати першим настільним комп’ютером Microsoft, але компанія не планує продавати його як споживчий продукт. Microsoft поділиться більш детальними відомостями про пристрій «пізніше».

Крім того, Qualcomm анонсувала новий набір інструментів Qualcomm Neural Processing SDK для Windows, який допоможе розробникам досліджувати сценарії ШІ у своїх додатках. Microsoft має намір запровадити підтримку NPU у комплексній платформі Windows.

Також стало відомо, що Microsoft працює над нативною версією Visual Studio 2022 для Arm64. Попередня версія програми з’явиться протягом кількох тижнів, а реліз фінальної версії має відбутися до кінця року – одночасно з підтримкою Arm64 .NET. Хоча ARM-пристрої і раніше могли запускати Visual Studio через емуляцію x64, деякі функції не підтримувалися, і продуктивність у такому режимі страждала. Microsoft також підготувала «нативний набір інструментів Arm», який включає:

Воркшоп "PR + AI: Рисерч, Креатив, Контент" від Skvot.
Навчіться адаптувати потенціал АІ під задачі піарника. Корисні тулзи, яким можна делегувати рутину, генерувати свіжі ідеї для контенту і піар-стратегій.
Дізнатись більше
  • Visual Studio 2022
  • Visual Studio Code
  • Visual C++
  • Modern .NET 6 and Java
  • Classic .NET Framework
  • Windows Terminal
  • Windows Subsystem for Linux
  • Windows Subsystem for Android

Джерело: The Verge, Windowscentral

Disqus Comments Loading...