Microsoft готує DirectStorage 1.1 – очікується розпакування ресурсів безпосередньо відеокартою

Опубликовал
Андрей Русанов

Раніше цього року Microsoft представила технологію DirectStorage 1.0, довгоочікуване рішення для прискорення завантаження ігрових ресурсів. Це була важлива віха, що відкрила новий розділ у комп’ютерних іграх.

Однак у DirectStorage 1.0 поки немає найважливішої функції. У цій версії покращився лише час завантаження із високошвидкісного сховища NVMe. Асети, як і раніше, відправляються на центральний процесор для розпакування і тільки потім надходять в пам’ять відеокарти.

DirectStorage 1.1 виводить CPU із процесу розпакування. Це має значно підвищити швидкість операції, оскільки графічні процесори найкраще оптимізовані для паралельних операцій. Не кажучи вже про швидший обмін даними, який відбувається між GPU та відеопам’яттю.

Microsoft надала скрін, який демонструє розпакування графічним процесором (ліворуч) та розпакування центральним процесором (праворуч). Крім скорочення часу розпакування з 2,36 до 0,8 с, знизилося і завантаження CPU – зі 100% до 15,08%.

Курс English For Tech: Speaking&Listening від Enlgish4IT.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

Компанія підтверджує, що DirectStorage 1.1 працюватиме з усіма відеокартами, що підтримують Shader Model 6.0, але найкращих результатів слід очікувати від графічних процесорів із підтримкою DirectX12 Ultimate. Крім того, DS1.1 буде працювати в Windows 10 і 11, але в новій системі є оптимізації для стека введення-виведення, тому теоретично вона повинна забезпечувати кращу продуктивність.

Microsoft підтверджує, що SDK скоро буде доступний розробникам ігор, але дату поки що не вказує. Це означає, що на перших ігор з підтримкою технології чекати ще довго – якщо тільки Microsoft не поділилася нею з деякими розробниками заздалегідь.

Джерело: VideoCardz

Disqus Comments Loading...