Microsoft надасть армії США вдосконалену версію AR-гарнітур IVAS (на основі HoloLens) для тестів

Опубликовал
Юрій Орос

Армія США проведе тести спеціальної версії гарнітури доповненої реальності HoloLens від Microsoft у серпні, передає Engadget.

За підтвердженими даними, Microsoft має доставити 20 прототипів окулярів IVAS 1.2 (Integrated Visual Augmentation System, Інтегрована система доповненого зору) до кінця липня, а випробування відбудеться в останні дні серпня. Військові оцінять функціональність, роботу за слабкого освітлення та схильність до нудоти. Перша версія IVAS мала недоліки в цих питаннях, а також щодо надійності.

HoloLens має допомогти з обізнаністю на полі бою. Піхотинці отримають змогу бачити позиції одне одного, отримувати команди й сповіщення та використовувати малопомітне для ворога нічне бачення. Якщо випробовування пройде успішно, з липня по вересень 2024 пройде наступний етап тестувань, а у квітні 2025 року — бойове хрещення.

Якщо все піде за планом, армія США витратить 21,9 млрд доларів на 121 тис. одиниць IVAS та супутню інфраструктуру. Проте, якщо проблеми не будуть вирішені, Microsoft може не лише втратити жирний військовий контракт, а й поставить під сумнів саму технологію HoloLens.

Disqus Comments Loading...