Рубрики НовиниІгри

Microsoft починає блокувати «несертифіковані» контролери та аксесуари Xbox

Опубликовал
Катерина Даньшина

Заборона може вплинути на неофіційні адаптери та чит-пристрої, такі як Cronus Zen.

Microsoft більше не дозволятиме використовувати аксесуари сторонніх розробників зі своїми консолями Xbox. Як повідомляють гравці, під час підключення консоль відображає попередження про блокування з «помилкою 0x82d60002» від 12 листопада 2023 року (для користувачів Великої Британії, в решті країн дати можуть відрізнятися).

Користувачам також радять повернути неофіційні аксесуари й натомість обрати щось зі списку сертифікованих продуктів на вебсайті.

Курс Розмовної англійської від Englishdom.
Після цього курсу ви зможете спілкуватись з іноземцями і цікаво розкажете про себе.
Приєднатися
На контролери, розроблені у межах партнерської програми апаратного забезпечення «designed for Xbox», обмеження не впливають, однак будь-які інші можуть перестати працювати.

Обмеження потенційно стосується XIM, Cronus Zen і ReaSnow S1 — адаптерів, які зазвичай використовуються на ПК для підробки вхідних даних контролера і дозволяють забезпечити переваги контролерів для комплекту клавіатура + миша. Activision, Bungie та Ubisoft намагаються заблокувати ці пристрої за допомогою обмежень і заборон у Call of Duty, Destiny 2 та Rainbow Six Siege.

Brook Gaming, яка виробляє адаптер, що допомагає під’єднати контролери PlayStation на Xbox, каже, що на її пристрій також впливає блокування Microsoft. У дописі на X (Twitter) компанія попередила про «функціональні збої в найближчому майбутньому» і обіцяла докласти зусиль «для пошуку потенційних рішень».

Водночас блокування може негативно вплинути на спільноту файтингів.

«Це, по суті, смертний вирок для локальних бойових ігор на Xbox. Адаптери Brook Gaming не шахрайські. Вони є величезним благом для спільноти файтингів. Будь ласка, перегляньте своє рішення», — каже Максиміліан Дуд, автор найбільшого каналу про файтинги на YouTube.

Більшість сторонніх контролерів Xbox є дротовими, оскільки Microsoft зазвичай не надає ліцензії на бездротовий протокол іншим постачальникам. PowerA випустила перший офіційно ліцензований сторонній бездротовий контролер для консолей Xbox на початку цього року, і Windows Central припускає, що остання заборона компанії може бути пов’язана з тим, що вона працює над розширенням дозволу на бездротові контролери сторонніх розробників.

Джерело: Windows Central, The Verge

Disqus Comments Loading...