Microsoft розблокувала в суді придбання Activision Blizzard – угода на $69 млрд може бути завершена до 18 липня

Опубликовал
Андрей Русанов

Придбання Microsoft видавця ігор Activision Blizzard було заблоковано судом на вимогу американського регулятора FTC, який зараз проводить слухання щодо угоди. Сьогодні Microsoft домоглася скасування заборони.

Рішення судді Жаклін Скотт Корлі означає, що Microsoft може спробувати закрити злиття з Activision до граничного терміну 18 липня скрізь, окрім Великобританії, яка заборонила угоду. Обидві компанії відмовилися від негайних коментарів. На тлі новини Activision виросла на 6%, акції Microsoft впали менш ніж на 1%.

«Ми розчаровані таким результатом, враховуючи явну загрозу, яку це злиття становить для відкритої конкуренції у сфері хмарних ігор, передплатних сервісів та консолей. Найближчими днями ми оголосимо про наступний крок у продовженні боротьби за збереження конкуренції та захист споживачів», — представник FTC Дуглас Фаррар.

У своєму рішенні суддя Скотт Корлі відхилила попередню судову заборону, накладену на підставі можливої ​​шкоди від угоди для гравців. На червневих слуханнях FTC заявила, що придбання Microsoft Activision завдасть шкоди конкуренції, оскільки об’єднана компанія стимулюватиме утримувати на своїй платформі ключові ігри. Наступні сім днів можуть вирішити долю Microsoft та Activision Blizzard.

ОНОВЛЕННЯ: Microsoft та Управління з конкуренції та ринків Великобританії (CMA) домовилися призупинити судовий позов щодо придбання Activision Blizzard, щоб продовжити переговори. Раніше Microsoft подала апеляцію на рішення CMA заблокувати угоду.

Курс Job Interview Crash Course від Enlgish4IT.
Отримайте 6 шаблонів відповідей на співбесіді, які ви зможете використовувати для структурування своїх відповідей. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Приєднатися

Джерело: Bloomberg

Disqus Comments Loading...