Рубрики НовиниСофт

Microsoft видалила програму Cortana з Windows 11

Опубликовал
Катерина Даньшина

Три роки тому віртуального помічника Cortana, початково розробленого для мобільної Windows Phone, видалили з iOS та Android – тепер оновлення усуне цифрового помічника з Windows.

Під час спроб запустити Cortana у Windows 11 надходять повідомлення про те, що програма застаріла, із посиланням на статтю служби підтримки.

Microsoft планує припинити підтримку Cortana в Teams mobile, Microsoft Teams Display і Microsoft Teams Rooms «восени 2023 року». Як не дивно, за словами самої компанії, старий віртуальний помічник в мобільній програмі Outlook «буде й надалі доступний».

Онлайн-курс "Створення текстів" від Skvot.
Великий практичний курс для розвитку скілів письма та створення історій, які хочеться перечитувати Результат курсу — портфоліо з 9 робіт та готовність братися за тексти будь-яких форматів.
Детальніше про курс

 

Після дебюту у Windows Phone цифрового помічника Cortana додали до Windows 10 у 2015 році – із підтримкою голосових команд, нагадувань і можливістю відкривати програми. Відтоді Microsoft виключила Cortana з панелі завдань Windows 11, однак зберігала автономну програму до сьогодні.

Зрештою, Cortana було важко конкурувати з Alexa або Google Assistant, попри великий редизайн для iOS і Android. Доля віртуального помічника Microsoft була багато в чому пов’язана з невдачами компанії з Windows Phone, і генеральний директор Microsoft Сатья Наделла у 2019 році визнав, що Cortana відстала від конкурентів (у 2023 році він вже всіх віртуальних помічників називав «тупими, як пробка»).

Зараз корпорація Microsoft працює над Windows Copilot – новим ШІ-помічником для Windows, який працює на базі Bing Chat і зможе керувати налаштуваннями операційної системи, відповідати на запитання та багато іншого. Очікується, що Windows Copilot буде доступний цієї осені як частина оновлення Windows 11, яке також включатиме підтримку RAR і 7-Zip.

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...