Microsoft виправила автоперетворення Excel, яке заміняло наукові дані на дати

Опубликовал
Юрій Орос

Функція автоперетворення цифр на дати, мабуть, відома кожному, хто користувався Microsoft Excel. Стикнулися з цим і вчені, які використовували для запису ланцюжків ДНК та РНК позначення, дуже схожі на місяці. Зокрема MARCH1 — скорочується з Membrane Associated Ring-CH-Type Finger 1.

У 2020 році ця проблема призвела до того, що вченим довелося використовувати інші позначення. Для виправлення ж помилки Microsoft потребувалося 3 роки, але вони це зробили в новому оновленні Excel для Windows та macOS.

Розробники надали змогу змінити поведінку Excel за замовчуванням і за потреби вимкнути певні типи автоматичного перетворення даних. Для цього потрібно обрати «Файл» > «Параметри» > «Дані» > «Автоматичне перетворення даних», а потім вибрати перетворення, які варто вимкнути.

Курс English For Tech: Speaking&Listening від Enlgish4IT.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

Також Microsoft пропонує свої поради та підказки, як уникати подібних ситуацій. Можна ввімкнути або вимкнути наступні опції:

  • Видаляти початкові нулі з числового тексту та перетворювати на число.
  • Скорочувати числові дані до 15 цифр з точністю до одиниць і перетворювати на число, яке може відображатися в науковій нотації, якщо це необхідно.
  • Перетворити числові дані навколо літери “E” на число, що відображається в науковій нотації.
  • Перетворити безперервний рядок букв і цифр на дату.
Disqus Comments Loading...