Мінкульт та блокчейн-компанія Everstake запустили «Save Ukrainian Culture» — ініціативу з порятунку об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО

Опубликовал
Володимир Скрипін

Міністерство культури та інформаційної політики України у співпраці з блокчейн-компанією Everstake запустили благодійну ініціативу «Save Ukrainian Culture» / Збережіть українську культуру. Її мета — збір коштів на збереження культурної спадщини України в умовах безупинного загарбницького вторгнення росії.

В межах проєкту створено спеціальний сайт, який, головним чином, націлений на англомовну аудиторію та має відповідну версію. На сайті зібрана довідкова інформація про унікальну українську культуру, яка є невіддільною частиною світової культурної спадщини. Власне, в Україні є 7 об’єктів в Переліку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, а ще 17 об’єктів входять до Попереднього списку Всесвітньої культурної спадщини. Крім них, в Україні існують ще тисячі культурних установ та пам’яток, що мають значну історичну цінність. Всі вони знаходяться під загрозою знищення та/або мародерства з боку російських окупантів.

Мінкульт вже зафіксував понад 200 об’єктів руйнувань культурної спадщини, і ці цифри не є кінцевими, адже російські окупанти продовжують свої воєнні злочини проти української спадщини, намагаючись стерти українську історію та ідентичність.

«Save Ukrainian Culture» приймає пожертви класичним способом у фіатних валютах, наприклад, євро, долар США чи гривню, надіслані з кредитних карток, банківським переказом або через Apple Pay та Google Pay, а також у криптовалютах — BTC, ETH і USDT (як ERC-20, так і TRC-20).

Онлайн-курс "Управління ІТ-командами" від Laba.
Прокачайте свої soft- і hard-скіли в управлінні кількома IT-командами, отримайте практичні стратегії та інструменти ефективного team-ліда.
Програма курсу і реєстрація

 

Кошти підуть на допомогу культурним об’єктам, які перебувають під загрозою, а також на відновлення зруйнованих чи знищених.

Раніше Мінцифра у співпраці з блокчейн-компанією Everstake та криптобіржею FTX запустила офіційний сайт для криптодонатів Aid For Ukraine. З початку війни світова криптоспільнота перерахувала Україні криптовалюту на суму понад 100 мільйонів доларів для різних державних та приватних ініціатив.

Disqus Comments Loading...